ua 2018
Home > Vall d'Albaida > Albaida > Joan Baldoví visita Albaida per reivindicar la necessitat d’inversions estatals a la localitat

Joan Baldoví visita Albaida per reivindicar la necessitat d’inversions estatals a la localitat

El diputat al Congrés per Compromís, Joan Baldoví, acompanyat per l’alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert, i regidors de l’equip de govern, ha visitat este matí el Palau dels Milà i Aragó, Bé d’Interés Cultural (BIC) i un dels edificis més emblemàtics de les Comarques Centrals Valencianes.
Baldoví ha pogut observar de primera mà el llarg i complicat procés de restauració d’aquest edifici històric, així com la inversió que es necessita a fi de poder recuperar el nostre patrimoni. En la visita ha manifestat la necessitat d’invertir al Palau per tal de finalitzar les obres de rehabilitació. Sent necessària la implicació del govern central per a poder acometre la última fase de restauració del Palau, valorada en torn als 300,000€. Baldoví ha reiterat que continuarà realitzant les gestions pertinents per tal d’aconseguir que les adjudicacions de les ajudes als projectes que es presenten al Programa de l’1,5% Cultural de Foment siguen més proporcionals i s’assignen sense distincions.

En este sentit, el Diputat explicava amb exemples el repartiment que el Ministeri de Foment va realitzar a l’anterior convocatòria on el País Valencià amb un pes demogràfic d’un 11% només va rebre 1’7 milions d’euros (el 3’61% dels fons asignats). En canvi altres comunitats, com ara Aragó, amb el 2’85% de població, va rebre 3 milions d’euros (el 6’4% dels fons); i Galícia, amb el 6’13% de la població, va rebre 5 milions d’euros (el 10’6% dels fons).

Tanmateix, l’Alcalde ha aprofitat l’encontre per reiterar al Diputat un altre dels assumptes pendents que depenen del govern central, com és la cessió del tram de la carretera nacional 340 al seu pas per la localitat. Sent necessària la inversió estatal per a la seua adequació i millora. Per tot això, l’Alcalde ha manifestat la necessitat d’obtindre fons estatals amb la implicació de l’administració central i altres administracions per poder contribuir al finançament d’obres de gran envergadura que beneficien al conjunt de la societat valenciana.

Font: Ajuntament d’Albaida

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Guàrdia Civil desmantella diversos cultius de 580 plantes de marihuana a Albaida

Última Hora! Quasi 600 plantes a una plantació de marihuana d'Albaida