728×90 caixa onti
Home > Política > Roben 1.100 metres de cable en el Polígon industrial el Pla

Roben 1.100 metres de cable en el Polígon industrial el Pla

El departament d’Enllumenat de l’ajuntament d’Ontinyent ha informat del robatori de cable de toma-terra en la zona del polígon industrial el Pla. En total han sigut prop de més de 1000 metres de cable de coure els que s’han robat en mes i mig, uns robatoris que són difícils de detectar ja que els fanals afectats no s’apaguen sinó que queden desprotegits contra els contactes indirectes, que és la funció d’aquest cable.

Tal com ha informat el regidor responsable de l’àrea d’Enllumenat Paco Penadés “els robatoris que s’han detectat corresponen a 400 metres de cable en el carrer Font dels Brulls (zona oficines, camp de futbol El Clariano); altres 400 metres en el carrer Telers (zona Aitex), 240 metres en carrer Flassades i 70 metres en el carrer de la Trama”.

Des del departament d’enllumenat van detectar el robatori en el carrer Font dels Brulls de forma casual, ja que un dels fanals va tenir una avaria i en procedir a la seua reparació es va observar que s’havia robat tot el cable de la toma-terra. La resta dels robatoris han pogut constatar-se pels advertiments realitzats per empresaris i treballadors de la zona.

Cal insistir que els fanals afectats per aquest tipus de robatori no s’apaguen, però sí queden desprotegits contra els contactes indirectes el que comporta un risc que, com ha explicat el regidor d’Enllumenat, “anem a traslladar a la regidoria d’urbanisme perquè es prenguen mesures oportunes sobre aquest tema”.

Pel que respecta cost total que suposarà la reparació d’aquests robatoris des del departament d’enllumenat consideren que tant el material, cable, com els treballs per a la seua reparació ascendiran a un total de 3.000 euros que hauran de sufragar-se de les arques municipals.

Amb la finalitat d’evitar que es produïsquen robatoris de cable amb tanta facilitat el regidor d’Enllumenat, Paco Penadés, explica que ha traslladat al departament d’urbanisme la necessitat que en les urbanitzacions noves que es realitzen, incloga en el plec de condicions per a la contractació, el segellat de les arquetes a través de caragols protectors perquè almenys dificulten els treballs a l’hora de robar el cable de coure.

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Rebeca Torró: “els 20’5 milions per al tren corroboren que Ontinyent i La Vall d’Albaida estan per fi al mapa de les inversions”

ADIF ha aprovat la licitació d’una inversió de 8’5 milions per a seguretat a la que s’afegirà altra de 12 milions per a renovació de les vies