ua 2018
Home > Vall d'Albaida > Ontinyent > S’aprova a Ontinyent un pla per a aconseguir la igualtat de gènere en l’àmbit municipal

S’aprova a Ontinyent un pla per a aconseguir la igualtat de gènere en l’àmbit municipal

Ontinyent aprovava per unanimitat en l’últim ple la implantació del Pla d’Igualtat de l’Ajuntament, un document que concreta i defineix accions amb l’objectiu d’aconseguir una igualtat efectiva en totes les àrees i departaments del consistori. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava la importància “d’un pla amb el qual pretenem que l’Ajuntament siga el primer a donar exemple d’igualtat efectiva entre homes i dones”, agraint el treball de la Comissió d’Igualtat, encarregada de redactar el pla, i de la regidora de Dona i Igualtat, Paula García.

García explicava que “el dia a dia demostra que segueix havent-hi moltes desigualtats ens homes i dones. Amb aquest primer Pla d’Igualtat de l’Ajuntament es treballarà per a eliminar qüestions com la bretxa salarial, el sostre de vidre o la problemàtica de la conciliació laboral i aconseguir així una paritat efectiva”. Per a tractar tots aquests temes, el document es divideix en 6 àrees de treball que versaran sobre l’accés a l’ocupació, la conciliació laboral, la classificació professional, la promoció, la formació i les retribucions, la salut laboral i l’ús de la imatge i el llenguatge no sexista.

Per la seua banda, el regidor de Govern Obert i Transparència, Joan Sanchis, incidia, en la seua intervenció, a agrair l’esforç i l’autonomia amb la qual ha treballat la Comissió d’Igualtat per a traure avant aquesta document de treball. El Pla d’Igualtat de l’Ajuntament, va començar a elaborar-se en l’anterior legislatura i tindrà una vigència de 4 anys (2017-2020).

La Comissió d’Igualtat es convocarà cada 6 mesos i aportarà les mesures de seguiment i avaluació de les accions realitzades fins a aqueix moment, avaluant els objectius correctors i proposant noves mesures. De la mateixa manera, cada any es farà una memòria dels objectius aconseguits.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Les 24 hores d’Ontinyent augmentaran els participants i les modalitats esportives

L’esdeveniment esportiu retrà homenatge al desaparegut Juanvi Francés i als ciclistes víctimes d’imprudències al volant