728×90 caixa onti
Home > Vall d'Albaida > Ontinyent > Ontinyent s’uneix a la campanya “Pobresa Zero” amb una conferència i un acte institucional

Ontinyent s’uneix a la campanya “Pobresa Zero” amb una conferència i un acte institucional

Ontinyent s’ha sumat un any més a la campanya “Pobresa Zero” al marc del Dia Internacional de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social que se celebra hui 17 d’octubre. D’aquesta manera l’Ajuntament d’Ontinyent, a través del Consell de Cooperació i Solidaritat, s’ha unit a la campanya amb el desplegament d’una pancarta contra la pobresa en la balconada del consistori, una conferència i un acte institucional en el Palau de la Vila en la qual s’ha llegit un manifest.

La regidora de Cooperació, Katty Ushiña, incidia en que “la implicació de tota la societat civil és imprescindible en la lluita contra la pobresa, per açò és necessari que totes i tots reflexionem sobre la realitat de milions de persones a tot el món que es troben en aquesta situació”.

D’aquesta manera des d’ahir dilluns i durant tota la setmana la balconada de l’antic Ajuntament lluirà una pancarta amb la qual es visualitza el compromís d’Ontinyent amb l’eradicació de la pobresa. A més, el Centre Cultural Caixa Ontinyent s’omplia ahir per a acollir la conferencia “Actuacions en Emergències Internacionals” a càrrec del cooperant de Creu Roja en Emergències Internacionals, Luis Gorriz. Finalment, hui tenia lloc en el Palau de la Vila la lectura d’un manifest de la mà de diversos membres del Consell de Cooperació i Solidaritat i autoritats municipals. En aquest document s’exposa que el model econòmic actual “promou una escalada imparable del consum per sobre de qualsevol altra consideració social o mediambiental” i per açò es fa una crida perquè “la societat es mobilitze i s’aconseguisquen mesures concretes i efectives contra la pobresa, la desigualtat i la insostenibilitat”.

El moviment “Pobresa Zero” naix en 2005 com a resultat de l’incompliment dels compromisos adquirits l’any 2000 en l’Assemblea General de Nacions Unides, on s’aprovava la Declaració del Mil·lenni en la qual 189 caps d’estat i de govern es comprometien a fer tot el possible per eradicar la pobresa, promoure la dignitat humana i la igualtat i aconseguir la pau. Al no complir-se els objectius definits, “Pobresa Zero” segueix fent una crida a la societat civil perquè es mobilitze i pressione perquè tots els governs, en tots els nivells administratius, complisquen amb les seues promeses per a acabar amb la pobresa i la desigualtat en el món.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El pròxim dijous es celebren diferents activitats per conmemorar el Dia Mundial del Cor

Estes activitats pretenen conscienciar a la gent de la importància de mantindre un estil de vida saludable