728×90 caixa onti
Home > Ontinyent > Ontinyent se suma a les més de 130 ciutats valencianes d’acollida als refugiats

Ontinyent se suma a les més de 130 ciutats valencianes d’acollida als refugiats

Ontinyent és un dels més de 130 municipis valencians que estan a disposició de la Generalitat Valenciana com a ciutat d’acollida a persones refugiades. L’Ajuntament ha donat resposta a una petició de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) formulada hui en la que se solicita un llistat dels recursos que s’hi poden posar a l’abast davant l’emergència registrada amb el vaixell “Aquarius”. Cal recordar que la ciutat forma part des de 2015 de la Xarxa de Pobles i Ciutats Acollidores coordinada per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, després que el Consell Municipal de Cooperació aprovara l’adhesió a esta xarxa, que actualment compta amb 133 municipis adherits entre les 3 províncies valencianes.

L’adhesió a esta xarxa, que va ser creada per la Conselleria davant la crisi dels refugiats siris, va comptar amb el recolzament unànime del Consell de Cooperació, del que formen part 15 associacions, ONGs, entitats i representants polítics de la corporació, amb l’assessorament dels tècnics municipals, i es va formalitzar el 23 de setembre de 2015. Mesos després, el 31 de març de 2016, la totalitat de grups municipals van aprovar al ple una moció per donar suport a l’aplicació de polítiques de recolzament als refugiats davant la crisi dels refugiats siris.

Ara, com aleshores, l’Ajuntament d’Ontinyent assumeix les directrius del Consell Valencià, i davant el requeriment registrat hui per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies es posa a la seua disposició davant la situació d’emergència registrada. L’experiència d’Ontinyent com a ciutat d’acollida té altres precedents semblants, com el conflicte armat en Bòsnia en els anys 90, quan la societat civil ja es va organitzar per oferir als refugiats les ajudes humanitàries que es van considerar al seu moment.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent se situa en el “top 10” dels municipis exportadors valencians

L’alcalde analitza amb els empresaris la marxa del programa d’ajudes a la comercialització i internacionalització, que ha quasi triplicat les subvencions atorgades a l’últim any