728×90 caixa onti
Home > Societat > Ontinyent retrà homenatge aquest dissabte a 8 personalitats històriques de la sanitat local

Ontinyent retrà homenatge aquest dissabte a 8 personalitats històriques de la sanitat local

La ciutat d’Ontinyent retrà homenatge aquest dissabte a 8 personalitats històriques de la sanitat local. Tal com va aprovar per unanimitat el ple de l’Ajuntament el passat mes de novembre, els carrers i rotondes d’accés del nou hospital recordaran als metges José Riera, Juan Sayas, Rafael Rovira, Rafael Galiana i Luis Bonastre; les comares Maria Casanova i Guadalupe Prats; i la infermera Rosario Llin.

Estes denominacions van estar proposades per l’alcalde, Jorge Rodríguez, que en la seua explicació de la proposta al ple va destacar que “ens deixem a moltíssima gent perquè els espais són limitats, però volem que estes persones representen a totes les que han tingut i tenen cura de la salut dels ontinyentins i ontinyentines. A més a més hem replegat el sentit d’una proposta que ja es va fer en l’any 98 d’homenatjar a alguns d’ells, i per altra banda posem en valor la tasca de les dones a la sanitat, que han estat sempre les grans oblidades”, assenyalava.

Així, els carrers del nou hospital recordaran als metges José Riera, Juan Sayas i Rafael Rovira, que eren els qui es va proposar que donaren nom als centres de salut locals (extrem que no va autoritzar la Generalitat Valenciana); també tindran nom de carrers les comares Maria Casanova i Guadalupe Prats; i la infermera Rosario Llin; i finalment els metges Rafael Galiana i Luis Bonastre, que donaran nom a les rotondes d’accés i eixida al centre hospitalari, respectivament.

A l’acte d’aquest dissabte, convocat a la partida de Santa Bàrbara (Casa Balones) d’Ontinyent, assistiran representants municipals, autonòmics, i del món associatiu local, i s’espera comptar amb la presència de l’única persona amb vida de les homenatjades, Rosario Llin, de 96 anys, així com de familiars de la resta de les personalitats que donaran nom als nous carrers.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Un veí de Bocairent dóna la seua herència al Patronat de la residència de la 3a edat

El llegat servirà per a la realització d’inversions en les instal•lacions.