728×90 caixa onti estiu
Home > Ontinyent > Ontinyent es mobilitza per fer front a les violències contra les dones

Ontinyent es mobilitza per fer front a les violències contra les dones

L’Ajuntament d’Ontinyent, mitjançant la Regidoria d’Igualtat i Dona, s’ha adherit a les mobilitzacions a nivell estatal per demanar uns pressupostos estatals suficients per poder fer front a les múltiples violències que pateixen les dones.

Diverses entitats, associacions, partits polítics i sindicats donaven suport a la tancada que començava a l’Ajuntament vell a les 12:00 i fins les 24:00 hores, en una jornada que incloïa entre d’altres una lectura de manifest, dinar i sopar de germanor, recital les “Les nostres poetes”, diversos tallers i dinàmiques i un punt violeta per informar a la ciutadania.

Les activitats s’obrien amb la lectura conjunta d’un manifest de condemna per les 972 dones assassinades entre 2004 a 2017, al qual es denunciava entre altres aspectes les retallades sistemàtiques en tots els recursos públics, i més concretament en els recursos especialitzats envers les dones; o el fet que les lleis contra les violències de gènere i/o violències masclistes no han anat acompanyades d’una dotació pressupostària suficient.  La regidora Paula García destacava la importància “que el conjunt de la societat treballe manera coordinada i transversal per fer fora la desigualtat i la violència”.

A continuació es reprodueix íntegrament el manifest llegit a Ontinyent:

Ens falten totes

La Coordinadora Feminista de València manifesta la seua condemna pels assassinats masclistes que eleva a 972 dones assassinades, entre 2.004 i 2017

Al present any 2017, han estat assassinades 33 dones, 6 xiquetas i xiquets, 7 més estan en investigació

Però no només cal recordar totes aquestes dones assassinades, sinó també la resta de dones maltractades i agredides, insultades, humiliades i assetjades, esclavitzades i explotades, les dones que viuen una mort silenciosa cada dia en les seues cases i a les seues vides, les dones que sofreixen qualsevol tipus de violència física, psicològica, econòmica o sexual, violències que s’exerceixen contra la dona pel simple fet de ser dona. Perquè els assassinats són la punta d’un iceberg de violència que patim les dones.

La violència cap a les dones és una de les més degradants violacions de Drets Humans, i continua progressant a tot arreu i de forma global. No respecta fronteres, cultures, nivells econòmics. Està present en èpoques de conflicte i en temps de pau, a la llar, al treball i al carrer.

Aquesta violència no és aïllada, la violència contra les dones té un origen estructural. Vivim en un sistema heteropatriarcal i capitalista, que es basa en la desigualtat entre homes i dones, donant uns privilegis als homes mentre oprimeix i invisibilitza a les dones i a les persones que qüestionen la norma social o no responen a la sexualitat heteronormativa imposada. A més, aquest sistema opressor utilitza les violències masclistes com a eina per al seu sosteniment.

Davant del silenci que hi ha enfront d’aquestes violències diverses que patim les dones, des del moviment feminista denunciem que també és violència:

• Les retallades sistemàtiques en tots els recursos públics, i més concretament en els recursos especialitzats envers les dones, tenen un impacte de gènere brutal per la precarització i vulnerabilitat de les dones.

• Les lleis contra les violències de gènere i/o violències masclistes no han anat acompanyades d’una dotació pressupostària suficient dels recursos adients que permetés el desplegament integral d’aquestes lleis.

• El Sistema Judicial reprodueix les estructures patriarcals i perpetua la violència masclista, afavorint la desprotecció de les dones en risc i invisibilitzant i minimitza les violències viscudes.

• La manca d’acció política de les nostres administracions públiques a tots els nivells.

Front aquestes violències estructurals, no fem un pas enrere. No volem ser valentes, volem construir vides vivibles i en llibertat. Per això, sabem que l’organització i la denuncia és necessària.

Ens necessitem les unes al costat de les altres, de forma col·lectiva i practicant l’autoorganització, l’empoderament i l’autodefensa feminista.

Ens volem callades i en solitari, però nosaltres en comú cridem ben alt, diem prou a les violències masclistes i ens donem suport per gaudir de vides i relacions lliures: perquè ens hi va la vida.

PERQUÈ ENS VOLEM VIVES, LLIURES, I JUNTES!!!

CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES, AUTODEFENSA FEMINISTA

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent fa el primer pas administratiu per reclamar la convocatòria de Plenari ordinari de l’Ajuntament

El Grup Municipal valencianista ha registrat un escrit dirigit a l'alcalde Jorge Rodríguez en el qual demana el compliment de la legislació respecte a la convocatòria de sessions plenàries