728×90 caixa onti
Home > Vall d'Albaida > Ontinyent > Ontinyent es mobilitza per fer front a les violències contra les dones

Ontinyent es mobilitza per fer front a les violències contra les dones

L’Ajuntament d’Ontinyent, mitjançant la Regidoria d’Igualtat i Dona, s’ha adherit a les mobilitzacions a nivell estatal per demanar uns pressupostos estatals suficients per poder fer front a les múltiples violències que pateixen les dones.

Diverses entitats, associacions, partits polítics i sindicats donaven suport a la tancada que començava a l’Ajuntament vell a les 12:00 i fins les 24:00 hores, en una jornada que incloïa entre d’altres una lectura de manifest, dinar i sopar de germanor, recital les “Les nostres poetes”, diversos tallers i dinàmiques i un punt violeta per informar a la ciutadania.

Les activitats s’obrien amb la lectura conjunta d’un manifest de condemna per les 972 dones assassinades entre 2004 a 2017, al qual es denunciava entre altres aspectes les retallades sistemàtiques en tots els recursos públics, i més concretament en els recursos especialitzats envers les dones; o el fet que les lleis contra les violències de gènere i/o violències masclistes no han anat acompanyades d’una dotació pressupostària suficient.  La regidora Paula García destacava la importància “que el conjunt de la societat treballe manera coordinada i transversal per fer fora la desigualtat i la violència”.

A continuació es reprodueix íntegrament el manifest llegit a Ontinyent:

Ens falten totes

La Coordinadora Feminista de València manifesta la seua condemna pels assassinats masclistes que eleva a 972 dones assassinades, entre 2.004 i 2017

Al present any 2017, han estat assassinades 33 dones, 6 xiquetas i xiquets, 7 més estan en investigació

Però no només cal recordar totes aquestes dones assassinades, sinó també la resta de dones maltractades i agredides, insultades, humiliades i assetjades, esclavitzades i explotades, les dones que viuen una mort silenciosa cada dia en les seues cases i a les seues vides, les dones que sofreixen qualsevol tipus de violència física, psicològica, econòmica o sexual, violències que s’exerceixen contra la dona pel simple fet de ser dona. Perquè els assassinats són la punta d’un iceberg de violència que patim les dones.

La violència cap a les dones és una de les més degradants violacions de Drets Humans, i continua progressant a tot arreu i de forma global. No respecta fronteres, cultures, nivells econòmics. Està present en èpoques de conflicte i en temps de pau, a la llar, al treball i al carrer.

Aquesta violència no és aïllada, la violència contra les dones té un origen estructural. Vivim en un sistema heteropatriarcal i capitalista, que es basa en la desigualtat entre homes i dones, donant uns privilegis als homes mentre oprimeix i invisibilitza a les dones i a les persones que qüestionen la norma social o no responen a la sexualitat heteronormativa imposada. A més, aquest sistema opressor utilitza les violències masclistes com a eina per al seu sosteniment.

Davant del silenci que hi ha enfront d’aquestes violències diverses que patim les dones, des del moviment feminista denunciem que també és violència:

• Les retallades sistemàtiques en tots els recursos públics, i més concretament en els recursos especialitzats envers les dones, tenen un impacte de gènere brutal per la precarització i vulnerabilitat de les dones.

• Les lleis contra les violències de gènere i/o violències masclistes no han anat acompanyades d’una dotació pressupostària suficient dels recursos adients que permetés el desplegament integral d’aquestes lleis.

• El Sistema Judicial reprodueix les estructures patriarcals i perpetua la violència masclista, afavorint la desprotecció de les dones en risc i invisibilitzant i minimitza les violències viscudes.

• La manca d’acció política de les nostres administracions públiques a tots els nivells.

Front aquestes violències estructurals, no fem un pas enrere. No volem ser valentes, volem construir vides vivibles i en llibertat. Per això, sabem que l’organització i la denuncia és necessària.

Ens necessitem les unes al costat de les altres, de forma col·lectiva i practicant l’autoorganització, l’empoderament i l’autodefensa feminista.

Ens volem callades i en solitari, però nosaltres en comú cridem ben alt, diem prou a les violències masclistes i ens donem suport per gaudir de vides i relacions lliures: perquè ens hi va la vida.

PERQUÈ ENS VOLEM VIVES, LLIURES, I JUNTES!!!

CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES, AUTODEFENSA FEMINISTA

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Les 24 hores d’Ontinyent augmentaran els participants i les modalitats esportives

L’esdeveniment esportiu retrà homenatge al desaparegut Juanvi Francés i als ciclistes víctimes d’imprudències al volant