matricula iespouclar 728x90px
Home > Societat > Més de 200 persones s’afegeixen a Ontinyent l’aturada mundial del Dia Internacional de la Dona

Més de 200 persones s’afegeixen a Ontinyent l’aturada mundial del Dia Internacional de la Dona

Més de 200 persones s’afegien hui a la Plaça Major d’Ontinyent a l’aturada mundial convocada hui de 12:00 a 12:30 hores amb motiu del Dia Internacional de la Dona. El departament de personal de l’Ajuntament autoritzava una aturada que coincidia amb un acte convocat a iniciativa de les alumnes del mòdul d’Igualtat de l’IES Pou Clar, incloent-se la lectura de dos textos.

L’acte comptava amb la presencia de l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i una ampla representació de regidores i regidors municipals, així com de treballadores i treballadors de l’Ajuntament, i d’associacions com la d’Ames de Casa; el CRIS d’Ontinyent; Lligam; l’Associació de Malaltes de Fibromiàlgia; la de Dones Andalusses o diferents sindicats.

En primer lloc es llegia un primer text escrit per les alumnes de l’IES Pou Clar, i acte seguit es procedia a la lectura del manifest de la vaga del 8 de març redactat per la Coordinadora Feminista de València, a la qual participaven la regidora d’Igualtat i Dona, Paula García; el regidor d’Educació, Óscar Borrell; i la regidora de Política per la les Persones, Sayo Gandia.

Al text es manifesta entre altres coses la repulsa a la criminalització de les dones que exerceixen la prostitució; la necessitat que els agents polítics, econòmics i socials n empren missatges de caràcter xenòfob, discriminatori o racista cap a les dones migrants i refugiades; la importància d’impulsar campanyes d’informació i sensibilització permanents sobre els estereotips de gènere en el seu encreuament amb les migracions; la urgència d’incrementar el fons per a l’ajuda humanitària i al desenvolupament de les dones migrants; o la necessitat de documentar els casos de violència de gènere en els quals es veuen afectades estes dones.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Lurbel recaptarà fons per la Fundació Tutelar Trèvol amb una campanya solidaria

L’alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació Tutelar Trèvol, Jorge Rodríguez, i el Director de …