29/03/2024 - 8:10
Més

    L’Associació per a l’Humanisme organitza una conferència de Manuel Toharia a Ontinyent

    Altres notícies

    El proper divendres 22 de setembre l’Associació per a l’humanisme ha organitzat una conferència protagonitzada per Manuel Toharia, amb el títol “Pensar per a ser feliç. Ciència contra pseudociència.” La xarrada tindrà lloc al Centre Cultural Caixa Ontinyent, a les 19:30 hores amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent.

    Manuel Toharia actualment ocupa el càrrec de director científic del complex Ciutat de les Arts i les Ciències així com del Museu de les Ciències Príncep Felipe de València. Amb una formació eminentment científica en la seva joventut (és llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat Complutense de Madrid, especialitat de Física del cosmos), en 1969 va començar a exercir de periodista, una de les múltiples facetes de la seva vida professional. Des de 1970 a 1979 es va encarregar de la secció de ciència del periòdic Informaciones. Així mateix, des de 1970 fins a inicis de la dècada de 1980, va ser una de les cares més populars de la televisió a Espanya, concretament com a “home del temps” en el Telenotícies de Televisió Espanyola. En TVE va dirigir i va presentar, a més, els programes científics Alcores (1981-1983) i Última Frontera (1983-1984). Més tard realitzaria El Alambique (1989) per a Canal Sur i Viva la Ciencia (1990) i la secció Lo importante interesante de l’espai Cada mañana (1991), els dos últims de nou en TVE. Va tornar a Televisió espanyola en 2004 per conduir l’espai divulgatiu Atlantia. En el plànol cultural també va estar durant un temps lligat a la cançó d’autor com a cantant, arranjador i guitarrista, col·laborant en discos d’Adolfo Celdrán i editant un disc en solitari l’any 1976 musicant poemes de Rafael Alberti i Nicolás Guillén i versionant cançons de Georges Brassens.

    En dos de les publicacions més longeves del panorama científic espanyol també es va fer notar la seva mà, ja que va ser un dels promotors de la revista Muy interesante, i des de 1983 fins a 1988 va exercir com a director de la revista Conocer. En 1991 va escriure i va publicar un llibre infantil titulat Momentos Estelares de la Ciencia, il·lustrat per Willi Glasauer i publicat per Cercle de Lectors. Posteriorment va ser director del Museu de Ciències de La Caixa en Alcobendas (Madrid) i a partir de 1999, del Museu de les Ciències Príncep Felipe de València. Ha escrit desenes de llibres divulgatius i participat en nombrosos vídeos educatius dirigits per a alumnes d’ESO de la mà del grup editorial espanyol independent “Grup SM”. La sintonia d’aquests curtmetratges educatius es va arribar a convertir en una icona de la ciència per als alumnes dels 80 i 90. En ràdio, col·labora habitualment des de fa més de vint anys en diversos programes de la Cadena Ser i Ràdio Nacional d’Espanya (RNE).

    Font: APALHU (Associació per a l’Humanisme)

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -