728×90 caixa onti
Home > Societat > L’àrea d’Igualtat s’estrena amb una taula redona sobre la imatge de les dones als mitjans de comunicació

L’àrea d’Igualtat s’estrena amb una taula redona sobre la imatge de les dones als mitjans de comunicació

La recentment creada àrea d’Igualtat de la Mancomunitat s’estrena demà amb una taula redona sobre la imatge de les dones als mitjans de comunicació. A les 18:30 hores al saló de plenaris de l’entitat comarcal i moderada per Tere Mollà, oferiran els seus punts de vista Awatef Ketiti, professora de Comunicació Audiovisual de la Universitat de València; Arantxa Vidal, periodista a El Periòdic d’Ontinyent; Maria Reig, periodista a Lo Clar; Anna Blanco, autònoma i ex cap de redacció de GandiaTV; i Lorena Sebastián, de Comarcal TV. Com explica el vicepresident de la Mancomunitat i responsable de l’àrea, Jaime Peris, «Treballar per la igualtat és també entendre com percebem les dones, quina imatge traslladen els mitjans i per què».

Les activitats continuaran en abril amb una jornada sobre el reglament de la Xarxa de municipis protegits contra la violència de gènere recentment aprovat per la Diputació de València amb la presència del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, i un altra en juny sobre el Pacte Valencià contra les violències masclistes i de gènere que comptarà amb la directora de l’Institut Valencià de les Dones, Maria Such.

L’àrea d’igualtat s’ha creat per tal que els 34 pobles de la Vall d’Albaida es puguen beneficiar de les polítiques de gènere que s’impulsen des de la Generalitat o la Diputació i arribe a totes les dones de la comarca amb l’objectiu de coordinar i liderar els projectes de promoció de les dones i de defensa dels seus drets mitjançant projectes, actuacions i activitats encaminades a assolir la plena igualtat de gènere i a fer visibles les dones en tots els àmbits de la societat.

La tècnica de la Mancomunitat, Loreto Belda, assenyala que «Volem aprofitar els vincles de la Mancomunitat amb ajuntaments i centres educatius per a generar un espai de confluència i iniciativa». Per això, fins al mes de juny, es farà una recollida de dades de la situació de les polítiques d’igualtat als diferents pobles de la comarca, una campanya informativa sobre les subvencions i ajudes existents, una reunió amb les associacions de dones de la comarca i una jornada sobre ocupacions feminitzades i bretxa salarial.

Les activitats seguiran en octubre amb una jornada d’igualtat i convivència dels centres educatius i en novembre amb una taula redona sobre la posada en marxa pel part del govern espanyol del Pacte d’Estat contra la violència de gènere. A més, de cara al futur es vol incorporar la Mancomunitat a la campanya Ser dona al Sud que desenvolupa en estes dates el Fons Valencià per la Solidaritat, del qual és una de les nous mancomunitats sòcies, així com crear un fòrum d’alcaldesses i regidores.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent s’integra per segon any consecutiu al circuit solidari “Run Càncer”

Les regidores Rebeca Torró, Matilde Francés i Virtudes González acudeixen a la gala de presentació del circuit