matricula iespouclar 728x90px
Home > Societat > La Policia Local d’Ontinyent realitza un cicle de xarrades per a majors sobre seguretat

La Policia Local d’Ontinyent realitza un cicle de xarrades per a majors sobre seguretat

La Policia Local d’Ontinyent ha iniciat esta setmana un cicle de xerrades per donar a les persones majors de la ciutat una sèrie de consells i recomanacions sobre seguretat, tant per evitar ser víctimes d’estafes o delictes com també d’accidents viaris. En concret, més d’un centenar de persones acudien a les dues primeres xerrades al Centre Cívic del Llombo i el Centre de Majors de Sant Rafel, convocades a iniciativa de la regidoria de Policía Local. La regidora de Seguretat, Tudi Guillem incidía en que “Ontinyent és una ciutat tranquil•la però volem que el dia a dia dels majors siga el més segur possible. L’acollida ha estat molt bona, ha hagut molta interacció en les primeres xerrades i anem a seguir organitzant més activitats com aquesta al llarg de l’any per tota la ciutat”, explicava.

Guillem assenyalava que “cada volta comptem amb mes ciutadans majors de 65 anys, i la proporció de duplicarà en els pròxims 30 anys. Aquest creixement ens obliga a prendre consciència dels perills als quals els ancians estan exposats, perquè a causa de la disminució de les seues capacitats físiques, resulten especialment vulnerables i es converteixen en un grup de risc enfront de determinats delictes. Pensem que acostar un agent de la Policia als majors i aclarir-los in situ els dubtes pot ser de gran utilitat”, manifestava.

Estadísticament, els principals delictes contra els majors de 65 anys són els que tenen lloc en el domicili, i per això gran part de l’activitat s’ha centrat en estes qüestions, tot i que també s’abordaven altres relacionades en la seguretat vial. Entre els consells que l’agent de la Policia Local va donar es troben els següents: No obrir la porta de casa o el porter automàtic a persones desconegudes; Desconfiar sempre de qui cride a la porta oferint qualsevol cosa, encara que diga representar a un organisme públic; Anar amb compte amb els serveis tècnics que no s’haja sol•licitat; identificar a tots els empleats que hagen d’efectuar reparacions, revisions o cobraments en el domicili; mai facilitar dades personals o bancaries per telèfon o no cridar a números que es desconeguen dels quals es reba missatges o telefonades perdudes.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Lurbel recaptarà fons per la Fundació Tutelar Trèvol amb una campanya solidaria

L’alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació Tutelar Trèvol, Jorge Rodríguez, i el Director de …