fira 728×90
Home > Ontinyent > El veïnat del Llombo decidirà si l’Avinguda Torrefiel ha de ser o no de doble sentit

El veïnat del Llombo decidirà si l’Avinguda Torrefiel ha de ser o no de doble sentit

El veïnat del Llombo decidirà amb un procés participatiu si l’Avinguda Torrefiel ha de ser o no de doble sentit. L’Ajuntament obri el procés després de 2 mesos de prova per fer definitiva o no la reordenació del trànsit al barri recomanada al Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) i el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), i que va ser consensuada amb diferents entitats i associacions.

El regidors de Territori i Govern Obert, Jaime Peris i Joan Sanchis, compareixien hui en roda de premsa per donar detalls d’un procés participatiu al qual, explicava Sanchis “anem a donar la veu al barri perquè decidisca sobre l’ordenació definitiva del trànsit, ja que tot i que al seu moment va haver unanimitat de tècnics, entitats i associacions quant al sentit únic, hi ha disparitat d’opinions al respecte. Som un govern que creu en la participació, i per això després d’estos dos mesos de prova anem a obrir esta consulta al barri”, explicava.

La consulta s’articularà de forma semblant a “Ontinyent Participa”, podent votar totes les persones majors de 16 anys empadronades al barri del Llombo, a l’Ajuntament, el Centre Cívic del Llombo i la web www.ontinyentparticipa.es, del dimarts 5 al dijous 7 de febrer. Les opcions seran dues: Doble direcció amb pàrking en cordó (amb 40 places menys d’estacionament) o direcció única amb pàrking en bateria i 40 places d’estacionament més. Prèviament, es repartiran fullets al barri per difondre el procés participatiu, del que hi haurà resultats oficials el 8 de febrer. 

Jaime Peris recordava que al PGOU aprovat en 2007 per PSOE, Compromís i Eu ja es contemplava que quan s’executara el nou accés des de la ronda sud, l’Avinguda de Torrefiel es podia fer d’únic sentit. Al PMUS aprovat per la unanimitat del plenari, i que va comptar amb una elevada participació ciutadana, també s’indicava aquesta recomanació. 

El regidor recordava que abans del canvi, el passat 8 d’octubre va haver una reunió entre tècnics i representants municipals, l’Inspector de la Policia Local, l’Enginyer d’Obres Públiques i representants de l’Associació de Veïns del Llombo, el veïnat del Carrer Santa Teresa, els col·legis Santa Maria i Lluis Vives, el Campus Universitari, així com el veïnat en general que va voler (en ser una reunió oberta), a la qual es va acordar per unanimitat fer de sentit únic l’Avinguda de Torrefiel.

“Tot i això” apuntava el regidor, “erem sabedors que era un tema important, i per això no sols es va facilitar tota la informació i fins i tot plànols de les dues alternatives, sinó que es va recomanar als presents que consultaren amb les entitats i associacions que representaven, i els vam emplaçar a una nova reunió”. Aquesta segona reunió va tenir lloc el 23 de novembre, “on les signatures dels assistents evidencien que estaven d’acord amb la reordenació que es proposava, tal com consta en l’acta de la reunió. En definitiva, al Govern d’Ontinyent sempre hem dit que la única manera de representar al poble es escoltar-lo, o per això després d’aquest període de prova, anem a donar la veu al barri, i allò que la ciutadania decidisca serà allò que es farà”, concloïa. 

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La lectura del Privilegi Reial d’Alfons el Magnànim de 1418 obri la Fira d’Ontinyent

Intens cap de setmana amb atraccions mecàniques, gastronomia, artesania, comerç i Firauto