728×90 caixa onti
Home > Vall d'Albaida > Agullent > Agullent i Diputació senten les bases per a la construcció d’un Centre de Dia a la població

Agullent i Diputació senten les bases per a la construcció d’un Centre de Dia a la població

La Diputació de València, la Generalitat i els ajuntaments continuen harmonitzant les seues accions en matèria d’infraestructures socials. En aquest sentit, la vicepresidenta de la Corporació provincial, Maria Josep Amigó, la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, representants de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i l’alcalde de la localitat d’Agullent, Jesús Pla, han mantingut una reunió de treball amb el propòsit d’establir les bases per a l’execució del projecte de per a la construcció d’un Centre de Dia per a persones majors, el qual disposarà de 25 noves places. Unes actuacions per a les quals la Diputació de València aportarà una dotació pressupostària de 600.615 euros al llarg dels exercicis 2018 i 2019.

Maria Josep Amigó ha destacat que es tracta «d’un projecte pel qual s’està lluitant moltíssim perquè siga una realitat quant abans», amb el propòsit de «crear noves places públiques en centres socials del territori valencià per primera vegada en els darrers 20 anys». Un nou centre dotacional, en aquest cas, «que evitarà que els veïns i veïnes d’Agullent i de la resta de la comarca tinguen que recórrer més de 20 kilòmetres diaris per poder rebre aquest tipus d’atenció, abandonant així el seu entorn més proper».

Així mateix, Maria Josep Amigó ha considerat la materialització d’aquest projecte com a «modèlic» pel que respecta «a la col·laboració insterinstitucional: l’Ajuntament aporta el sòl o els edificis municipals a rehabilitar; la Conselleria estableix les prioritats a partir de criteris objectius i s’encarrega de cobrir les despeses derivades del funcionament dels centres; mentre que la Diputació finança la seua construcció».

Integrat en el municipi

En concret, el projecte es durà a terme sobre els terrenys del Patronat, adquirits recentment pel consistori d’Agullent a la parròquia de Sant Bertomeu. Una superfície ubicada en el mateix nucli urbà del municipi, que afavorirà que els majors de la localitat puguen gaudir del dia a dia en el seu entorn més proper i rebent l’atenció que requereixen.

L’alcalde d’Agullent, Jesús Pla, ha assegurat que fins ara «les persones majors del municipi es veien obligades a abandonar la seua localitat i el seu entorn més proper per poder ser atesos convenientment». Amb el nou Centre de Dia «aconseguirem que els nostres majors, com també la resta de persones de la Vall d’Albaida, siguen ateses sense tenir que desplaçar-se a altres localitats, i fer-ho plenament integrades en el municipi», ha subratllat.

Per la seua part, la diputada responsable de l’àrea de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha qualificat de «molt satisfactòria» la col·laboració entre administracions. «Ja s’han acabat les confrontacions. És el moment d’unir esforços i treballar per a les persones», ha destacat Berenguer.

Les ajudes que gestionarà Benestar Social van destinades directament «a millorar la qualitat de vida de les persones». Actuacions necessàries, ha assegurat, «per donar resposta als seus problemes i millorar la seua qualitat de vida», en aquest cas, a través d’aquests centres que seran «llocs de trobada i socialització».

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent s’adhereix a la Xarxa de Municipis protegits contra la violència de gènere de la Diputació de València

La diputada Isabel García destaca el treball de Jorge Rodríguez a la seua etapa al front de la corporació valenciana per fer possible esta xarxa