Home > Salut > La UPPCA aplica a la Pobla del Duc un programa preventiu davant les noves tecnologies

La UPPCA aplica a la Pobla del Duc un programa preventiu davant les noves tecnologies

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida aplica a l’IES José de Ribera de la Pobla de Duc un novedós programa de prevenció de problemes associats a les noves tecnologies. L’increment considerable d’Internet en els darrers anys s’ha acompanyat del creixement d’addiccions associades entre la població en general, però especialment entre escolars i adolescents. Per això, la Conselleria de Sanitat ha promogut un programa pilot per a previndre la problemàtica que, de moment, s’ha implementat en un centenars d’alumnes del centre de la Pobla del Duc. Com explica Loreto Belda, tècnica de l’UPCCA «a banda dels avantatges obvis que comporten les noves tecnologies, hi ha tota una problemàtica associada, tant per qüestions de temps d’ús o de dificultats per a controlar-lo, així com derivada del mal ús o la poca consciència sobre les repercussions que implica la publicació o difusió de certs continguts».

La UPCCA de la Mancomunitat porta temps donant resposta a este increment de les inquietuds sobre problemes relacionats amb les xarxes socials, els mòbils, internet, els video-jocs, i també, darrerament, els jocs d’apostes online. El programa consta de tres sessions amb continguts específics per a cada nivell: videojocs per a primer i segon d’ESO; mòbil per a tercer; i internet i xarxes socials per a quart. A banda dels materials utilitzats de manera pilot a l’institut de la Pobla del Duc i a causa de l’interés mostrat tant per les famílies com pels docents dels centres educatius, la qüestió de les noves tencnologies es treballa també a les sessions preventives que realitzen els tècnics de la UPCCA amb l’alumnat de 6é de la comarca. De manera paral·lela, els temes es treballen igualment en les sessions formatives que es realitzen amb les famílies, organitzades per AMPEs i/o centres educatius. Com recorda Belda, «és important promoure un ús responsable de les noves tecnologies i fomentar la reflexió sobre el temps que li dediquem i els continguts als que accedim i difonguem».

Relacionats

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

L’educació inclusiva del Trèvol desperta l’interés de dos professors de Guatemala

Elisabeth Gonzalez i Marvin Sam, professors del municipi Ixcan, al departament de Quiché, es van …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *