728x90px covid-aj-onti-01

Sanitat confirma 258 nous casos i eleva a 1.363 els positius per coronavirus en la Comunitat Valenciana

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest matí per a actualitzar la informació sobre la incidència del coronavirus en la Comunitat Valenciana, confirmant 258 nous casos positius, que eleven a 1.363 el total de casos positius, dels quals 476 es troben ingressats a l’hospital i 84 d’ells en l’UCI.

Dels 258 nous casos positius, 20 es troben a la província de Castelló, 107 a la província d’Alacant i 131 en la de València.

Per províncies el nombre total de casos positius és de 124 a la província de Castelló (47 hospitalitzats, 7 d’ells en l’UCI), 479 a la província d’Alacant (183 hospitalitzats i 27 d’ells en l’UCI), i 758 a la província de València (246 hospitalitzats i 50 d’ells en l’UCI). A més, hi ha 2 casos no assignats encara perquè s’estan comprovant les seues dades. El nombre de professionals sanitaris que han donat positiu en total és de 264.

D’altra banda, la consellera ha lamentat el fet que s’hagen produït fins al moment un total de 50 defuncions en la Comunitat Valenciana (17 des de l’actualització d’ahir): 2 a la província de Castelló, 18 en la de València i 30 en la d’Alacant. Al mateix temps, ha anunciat que, fins a les 20 hores d’ahir, s’han donat un total de 25 altes, és a dir, 25 persones s’han curat: 1 a la província de Castelló, 9 en la d’Alacant i 15 a la província de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 6.430. A més, en el número 900 hem atés des que es va posar en marxa més de 31.700 crides. A més, el “autotest” habilitat en la web de la Conselleria per a persones amb dubtes ha rebut més d’1.890.000 visites.

D’altra banda, des d’ahir està activa la possibilitat que metges i infermeres jubilidados fins als 70 anys i metges que encara no tenen especialitat puguen inscriure’s per a col·laborar amb l’actual situació d’emergència sanitària. La consellera ha anunciat que s’han oferit voluntaris ja 1.335 professionals a través de la plataforma, la qual cosa “suposa una gran notícia que demostra la solidaritat de tots els professionals i de la societat valenciana”.

Reorganització de recursos humans

La consellera ha volgut informar que la Conselleria ha començat a adoptar una sèrie de mesures relacionades amb la reorganització de recursos en Atenció Primària, sobretot recursos humans, amb l’objectiu de “garantir l’establiment de torns de treball del personal i poder assegurar equips de substitució”, apuntava. Aquestes mesures s’aniran adoptant de manera progressiva en funció de les necessitats.

En aquesta línia, des de hui mateix s’ha procedit a la reorganització de l’atenció als usuaris del centre de salut de Rafalafena de Castelló, que seran atesos en els centres de salut de Fernando el Catòlic i Illes Columbretes. L’atenció, per descomptat, estarà garantida en aquests centres de salut i també via telefònica. A més, des de dilluns que ve el personal sanitari de l’hospital Clínic que passa consulta en el Centre d’Especialitats del Grau de València, atés que s’han suspés les consultes no urgents, passarà a reforçar l’assistència a l’Hospital Clínic.

“No juguem. Siguem responsables”

La consellera ha volgut tornar a llançar un missatge de responsabilitat per a tota la ciutadania, recordant que “cal complir les normes de confinament” i que “les eixides només estan permeses per a gestions molt concretes. Si no és per a dur-les a terme, per favor, no isquen al carrer”, apuntava.

“No juguem. Siguem responsables. Crec que la societat ja és conscient de la situació en la qual estem, però un només es cuida si roman confinat”. Per això animava a seguir les indicacions de les forces de seguretat de l’estat, que vetlen perquè es compleixen aquestes normes cada dia als carrers i als quals ha volgut mostrar el seu agraïment pel treball que duen a terme.

“No posen en joc a la resta dels ciutadans i ciutadanes per no complir aquestes normes”, acabava.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Se sumen 414 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest matí per …