matricula iespouclar 728x90px
Home > Salut > L’Hospital d’Ontinyent millora el diagnòstic de la malaltia celíaca en xiquets

L’Hospital d’Ontinyent millora el diagnòstic de la malaltia celíaca en xiquets

L’Hospital d’Ontinyent, dependent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ha constatat que la major part dels seus pacients pediàtrics ja no precisa de la biòpsia intestinal per al diagnòstic de la malaltia celíaca. Amb l’aplicació de les recomanacions de la Societat Europea de gastroenterología pediàtrica (ESPGHAN), la malaltia es constata a través de marcadors genètics i serológicos i les seues simptomatologia. Amb açò es redueixen els trastorns que comporta per al pacient i familiars l’anterior tècnica diagnòstica i s’evita desplaçaments a altres centres iniciant molt abans la dieta sense gluten que aconsegueix una més ràpida resolució del problema.

La malaltia celíaca és la malaltia inflamatoria més freqüent, estimant-se que més d’1 de cada 100 nounat la patirà al llarg de la seua vida. La celiaquía és un procés autoinmune que consisteix en una intolerància permanent a les proteïnes del gluten que es troba en cereals com el blat, l’ordi o el sègol.

Després de les recomanacions de la Societat Europea de la ESPGHAN l’Hospital d’Ontinyent va iniciar en 2012 el diagnòstic mitjançant proves en sang de marcadors genètics i serológicos que sumats als símptomes han servit per a evitar la biòpsia en la major part dels casos. La biòpsia intestinal és un procediment invasiu no exempt de complicacions i que en el cas d’Ontinyent no es pot realitzar en aquest centre.

Des del Servei de Pediatria de l’Hospital d’Ontinyent s’han mostrat satisfets davant aquests resultats que milloren sens dubte la vida del pacient i familiars avançant el tractament d’aquesta malaltia.

Font: Departament de salut Xàtiva-Ontinyent

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Sanitat Sanitat llança una campanya preventiva ‘Trenquem el silenci, Parlem del suïcidi’

La consellera de Sanitat, Carmen Montón, ha presentat aquest matí la nova campanya preventiva ‘Trenquem …