Home > Política > Ximo Puig presidirà a ontinyent la pròxima sessió del Patronat de la Fundació Museu del Tèxtil de la CV

Ximo Puig presidirà a ontinyent la pròxima sessió del Patronat de la Fundació Museu del Tèxtil de la CV

El President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, presidirà el pròxim dilluns la sessió de Patronat de la Fundació del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc en el Palau de la Vila d’Ontinyent i en la qual se li donarà a conèixer el projecte del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, que la Fundació pretén impulsar a l’antiga fàbrica Manuel Revert a Ontinyent, situada al centre de la població.

L’objectiu, tal com explicarà l’Alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació, Jorge Rodríguez, és que el museu no siga només un reflex de la història de la indústria tèxtil, sinó també un projecte orientat al futur, a la indústria 4.0. Al mateix temps, Rodríguez insistirà en la importància de materialitzar-ho ja que convertiria a Ontinyent en el centre de referència del tèxtil a la Comunitat Valenciana.

El projecte preveu la rehabilitació de les instal·lacions de l’antiga fàbrica, que es troben molt deteriorades i que es traduiria en un espai de més d’1.000 m², dividit en dos edificis, pel qual seria necessària una inversió pròxima as 3 milions d’euros. Albergaria diferents sales: d’exposicions, de creativitat, de reunions, espais per a la formació i desenvolupament de competències i pop ups stores.

Una altra de les iniciatives que es donaran a conèixer és el procés de catalogació, selecció i restauració de béns d’interès museístic, que ja s’ha iniciat i que ha estat impulsat especialment per Caixa Ontinyent i Ateval, amb la intenció d’anar generant un fons per al futur museu tèxtil.
El patronat aprovarà a més els comptes de l’exercici 2016, en els que va materialitzant-se el pla de viabilitat i sanejament econòmic aprovat en 2014.

Relacionats

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El PSPV d’Ontinyent critica al PP per “manipular i generar divisió” amb la qüestió de l’educació concertada

La portaveu del grup municipal socialista d’Ontinyent, Rebeca Torró, ha destacat que una vegada s’ha …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *