25/04/2024 - 13:14
Més

    Vicent Gomar i Rebeca Torró, estaran al capdavant de la Mancomunitat

    Altres notícies

    A les 20.00h d’ahir, 29 de juny, es celebrava a la seu ontinyentina de la Mancomunitat de Municipis, el ple per decidir els nous càrrecs de la Mancomunitat durant la nova legislatura.

    Després que a les darreres eleccions el PSOE acabara amb la majoria absoluta de la que gaudia el PP en gran part dels pobles de la Vall d’Albaida, els nous alcaldes de la legislatura 2015-2019, majoritariament socialistes, havien de decidir qui seria al nou president de la Mancomunitat, càrrec que fins ara l’ocupava popular Joan Antonio Puchades.

    Al ple celebrat ahir, els qui es perfilaven com a nous càrrecs, Vicent Gomar i Rebeca Torró, es proclamarien amb majoria absoluta, nou president i vicepresidenta de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

    L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez va voler encetar el ple dient que “s’obri un temps nou a la Generalitat Valenciana i a la Mancomunitat de Municipis, i hi ha molts reptes per davant”, explicant que hi ha moltes tasques a fer però que “són il·lusionants”.

    Jorge Rodríguez va insistir en la importancia d’afrontar en aquesta nova etapa el repte del Pla de Minimització, contra la imposició en la gestió del fem i, també,  en el potenciament dels serveis que presta la Mancomunitat, per tal que cada vegada aquestos siguen més útils per als pobles i municipis. L’alcalde va voler recalcar en que el repte més important és “fer-ho des del consens”.

    Després de la intervenció, Joan Antonio Puchades, el que ha estat president de la Mancomunitat des de 2011, va voler explicar que s’havia convocat el ple per tal d’agilitzar el procés de canvi de president, i evitar l’impàs de 2 o 3 mesos que aquest suposava per tal que “el nou president i vicepresidenta puguen començar a treballar el mes de juliol, i al setembre no comencen de zero”. L’expresident també va facilitar a tots els alcaldes i alcaldesses un sobre amb els vots ponderats de cada partit i també un full amb els deutes i no deutes de cada ajuntament, per tal que, com va explicar, “seguir amb la idea de transparència que he intentat portar a terme en aquestos tres anys” i “que tot el món sàpiga en quin estat es troba el seu poble”.

    Posteriorment, tots els alcaldes i alcaldesses presents juraren el seu càrrec i, a continuació es feren les votacions per triar els nous representants. Gomar, amb 144 vots a favor de 285 i Torró amb 151, es proclamarien President i Vicepresidenta de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, jurant davant dels presents, el seu càrrec.

    Vicent Gomar, va voler agraïr a Puchades la seua tasca i explicar que la Mancomunitat es troba en un moment difícil que “necessita d’alguns canvis”.

    Així, el ara president va explicar, que el nou govern es centraria en 4 aspectes fonamentals:

    1. El potenciament de la cultura i tots els elements que l’envolten.

    2. El recolzament a temes relacionats amb el Medi ambient, ja que considera que “aquestos anys hem viscut una lliuta desigual d’esta Mancomunitat respecte al tema del consorci”. El president va afirmar que seguirà treballant i potenciant el Pla de Dinamització “tant per motius econòmics com ecològics” i lliutarà per protegir el paisatge del Benicadell, que considera un emblema de la Mancomunitat. Gomar va insistir en el seu rebuig a la imposició de la Planta de Residus i a les linies d’alta tensió, per això va dir que lluitarà en la mesura del possible perquè no es porten a terme.

    3. Seguir recolzant, estudiant i defininint el Projecte Trèvol, ja que, com ha explicat “és importantíssim per a les persones més febles de la nostra societat” i ha demanat més implicació als consellers de sanitat i serveis socials.

    4. Continuar amb les iniciatives de turisme i la promoció, intentant estudiar de prop els problemes “evitant xocs ideològics entre els mateixos pobles”.

    Vicent Gomar, ha volgut recordar que “els protagonistes d’ara som, per sort o per desgràcia els alcaldes; i els veïns dels pobles són els que estan ací representats”. Amb “Treball, Temps i Trellat” és com el nou president pensa afrontar aquesta nova legislatura, i ha recordat a tots els presents que “trellat es el que hem de tindre tots en aquestos temps”.

     

     

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -