28/03/2024 - 11:54
Més

    València crida contra el copagament i les retallades en l’atenció a persones amb diversitat funcional

    Altres notícies

    El passat cap de setmana més de 10.000 persones cridaren a València contra el copagament i les retallades en l’àmbit de persones amb diversitat funcional. Més de cent usuàries i usuaris, familiars i treballadors dels centres d’atenció a persones amb diversitat funcional a la nostra comarca, assistiren a la mobilització convocada per la major part de les entitats del sector. El regidor Manuel Ruiz Felipe ( Regidor de Política Social i Ciutadania) es va mobilitzar amb ells i elles mostrant la seua oposició a una mesura injusta que deixa en difícil situació els i les usuàries i també fa minvar els recursos existents per a l’atenció d’aquestes. El sector d’atenció a persones amb discapacitat amb l’aplicació d’aquestes mesures s’hi troba condemnat a la precarietat i la fragilitat més absolutes, ja que aquesta reculada en drets, farà que moltes famílies deixen els i les usuàries a casa, per no poder pagar les mensualitats imposades per la Conselleria.

    Al passat plenari el GPM d’ EU presentà una moció, que fou aprovada per unanimitat, on es demanava entre d’altres la derogació i supressió d’aquesta mesura injusta ( retirada del Decret 113/2013 pel qual s’estableix el règim i les quanties dels preus públics que s’han de percebre en l’àmbit dels serveis socials; Oposar-se frontalment a les retallades en la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència; Exigir al Govern d’Espanya la retirada del Reial Decret Llei 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per a garantir l’estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat i Exigir al Consell la derogació de l’Ordre 21/2012, de 25 d’octubre, de la Conselleria de Justícia i Benestar Social, per la qual es regulen els requisits i condicions d’accés al programa d’atenció a les persones i a les seues famílies en el marc del Sistema per a l’Autonomia i Atenció a la Dependència en la Comunitat Valenciana, de manera que recobre vigència la regulació prèvia a aquesta, inclosa en la disposició derogatòria única.

    La manifestació fou recolzada també pel Diputat d’ IU Ricardo Sixto, i per una nombrosa representació de regidors i diferents càrrecs públics d ’EUPV.

    Des d’ EU d’ Ontinyent volen expressar “la nostra rebel·lia front a mesures que intenten soscavar la dignitat i l’atenció de les persones i critiquem la manca de sensibilitat mostrada pel Consell front col·lectius especialment vulnerables. A més a més, recordem que front el seu copagament i les seues retallades en el sector sempre estaran els drets de les persones, drets que mai poden atendre ni rebaixar-se per cap tipus de criteris econòmics ni d’estabilitat pressupostària”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -