25/04/2024 - 14:53
Més

    Representants del govern ontinyentí es sumen a la proposta contra el copagament front el Palau de la Generalitat

    Altres notícies

    Més de 200 persones procedents d’Ontinyent han participa aquest matí a la multitudinària protesta realitzada davant el Palau de la Generalitat contra el copagament dels serveis residencials per a discapacitats que vol imposar el Consell que presideix Alberto Fabra. L’acte, convocat per més de 10 col•lectius socials del camp de la dependència i atenció al discapacitat, ha reunit a la Plaça de Manises milers de persones procedents de tot el territori valencià.

    concentracioEntre ells han estat l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i els regidors de Sanitat (Virtudes González) i Política Social (Manuel Ruiz), que han vollgut estar al costat dels familiars i usuaris dels centres de discapacitats de la ciutat, els tallers ocupacionals, representants del CRIS, Creu Roja, les associacions d’Ames de Casa, Fibromiàlgia, AMO o UDP, a més de veïns a títol particular que han acudit en tres autobusos a un acte convocat baix el lema “En benestar social, per dret, ni copagaments ni retallades”.

    L’Alcalde d’Ontinyent i els regidors han volgut sumar-se a unes protestes que, segons deia Jorge Rodríguez, “per damunt de tot, són un crit per la dignitat dels depenents i les seues famílies”, una dignitat “que el president Fabra i el seu govern estan xafant per haver balafiat els diners de tots”. Jorge Rodríguez alertava que mesures com aquesta “aboquen a la destrucció de l’estat del benestar”, recordant que perquè per fer front a l’actual situació econòmica “hi ha alternatives, com estem demostrant a la ciutat, perquè aquesta maleïda crisi no deuen de pagar-la els qui res feren per crear-la”, destacava.

    En la concentració al Palau de la Generalitat i la Diputació de València s’han corejat crítiques i càntics contra les retallades que s’estan aplicant per part de les administracions governades pel Partit Popular. Després, la concentració s’ha traslladat a la Plaça de la Verge, on han continuat les protestes, a les quals s’han sumat treballadors de Canal 9. En termes econòmics, la decisió del Govern Valencià del PP es tradueix en pagaments de fins a 600 euros per discapacitat i centre de dia. La mesura podria afectar a més de 600 persones a La Vall d’Albaida, moltes de les quals presentaren el passat 10 de gener recursos d’alçada contra el copagament.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -