25/04/2024 - 16:44
Més

    Reclamen a Infrastructures l’agilització de la rotonda de Torrefiel

    Altres notícies

    L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha demanat una nova reunió al Director General d’Obres Publiques, Vicente Dómine, per a que agilitze la construcció de la nova rotonda d’accés a la localitat per el barri del Llombo, obres que Dómine va assegurar que es farien en 2015 amb fons de l’àrea de manteniment de carreteres.

    Cal recordar que el Govern d’Ontinyent ja ha mantingut nombrosos encontres els representants de la Conselleria d’Infrastructures per fer realitat la llargament reclamada rotonda, i, avançava el primer edil, “no anem a deixar d’insistir fins que es faça realitat allò que fa molts anys que es va prometre”, incidint en la importància de comptar quant abans amb aquesta infrastructura davant la imminent obertura del nou edifici universitari del Campus d’Ontinyent al barri del Llombo.

    El primer anunci de la construcció de la rotonda el va fer en gener de 2008 el Secretari Autonòmic d’Infrastructures, Victoriano Sánchez, qui va confirmar la creació de la mateixa “per tal d’agilitzar l’entrada i eixida de vehicles a la ciutat”. En maig de 2011, un mes abans de les eleccions municipals, el Director General d’Obres Publiques Ismael Ferrer va visitar la ciutat per mostrar a l’Ajuntament diversos plànols del projecte de construcció de la rotonda.

    Ja en la present legislatura, Jorge Rodríguez reclamava aquesta infrastructura al President del Consell Alberto Fabra, aprofitant la seua visita a la ciutat per asistir a les festes de Moros i Cristians de 2011. En 2012, Jorge Rodríguez i la regidora de Territori, Rebeca Torró, van parlar de la construcció de la rotonda en una reunió amb el Secretari autonòmic d’Infrastructures, Victoriano Sánchez-Barcáiztegui; i també van abordar l’assumpte en una reunió en 2013 amb la pròpia Consellera d’Infrastructures, Isabel Bonig, a la que aquest va ser l’assumpte principal. Posteriorment va tenir lloc una visita a Ontinyent del Director general d’Obres Públiques, Vicente Dómine, qui va confirmar a Rebeca Torro en presència dels propis veïns del barri del Llombo que la rotonda seria una realitat a finals de 2014 o principis de 2015.

    En octubre de 2014 la Consellera Bonig responia a una pregunta en Les Corts que la rotonda sols podria ser una realitat “quan es dispose de la corresponent dotació pressupostària”, el que posava en dubte la posada en marxa de les obres, davant la delicada situació econòmica de la Generalitat.

    Al seu últim encontre amb Jorge Rodríguez i Rebeca Torró, Vicente Dómine va anunciar que les obres sí podrien fer-se realitat a principis de 2015, a través d’una partida de l’àrea de Manteniment de Carreteres. Ara, explica Torró, “hem tornat a demanar una nova reunió per a que es concrete quina va a ser la data per a la licitació de les obres. És importantíssim que aquest procés s’accelere perquè amb la inauguració del nou edifici del Campus Universitari d’Ontinyent seran més de 1.000 els estudiants que transitaran per esta zona, i això afegit a la necessitat que ja hi havia d’aquest accés, fa que la rotonda siga més urgent i necessària si cap”. La regidora incidia en què “des del Govern d’Ontinyent hem estat lluitant des del primer dia per esta rotonda i no pararem fins que es faça realitat”, concloïa.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -