25/04/2024 - 11:56
Més

    Rebeca Torró pren possessió del càrrec de Directora General d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana

    Altres notícies

    La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha presidit hui la presa de possessió de la nova Dtra. General d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró.

    A l’acte, on assistien el secretari autonòmic, el sotssecretari i els directors generals de la Conselleria, s’han desplaçat des d’Ontinyent el president de la Diputació de València i alcalde ontinyentí, Jorge Rodríguez així com els regidors Joan Sanchis, Jaime Peris, Pablo Úbeda, Óscar Borrell i Manuel Cuesta, als que Torró feia referencia expressa a la seua intervenció “perquè aquest nomenament és també un poc de tots vosaltres. Junts hem desenvolupat polítiques d’habitatge i rehabilitació als nostres barris i hem regenerat els nostres carrers i places, I continuarem fent-t’ho, i de segur que cada una de les coses que hem fet allí a Ontinyent, van a ajudar-me per marcar el camí a esta Direcció General”, manifestava.

    Torró s’ha manifestat convençuda que la seua experiència en l’administració local li servirà per a aportar “eixa visió de proximitat que només des d’un ajuntament es pot tenir de la política d’habitatge”. En aquest sentit ha dit que “serem capaços de sumar esforços i sinergies per a engegar, com més prompte millor, totes les accions possibles que garantisquen que cap persona es quede sense un habitatge digne, un habitatge on puguen desenvolupar el seu projecte de vida”.

    També ha valorat la rehabilitació dels habitatges com un altre aspecte a tenir en compte des d’un doble vessant: com a recuperació del patrimoni dels pobles i com a reactivació de la construcció i dels sectors associats a la mateixa, activitats indispensables per a el “desenvolupament de l’economia dels nostres pobles i ciutats”.

    Per a la nova directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Rebeca Torro, “la política d’Habitatge que està duent a terme el Consell s’ha convertit en el tret diferencial d’aquest govern del canvi”, i ha afirmat la necessitat d’anar de la mà amb els agents socials i econòmics de la Comunitat, al costat de les plataformes d’afectats pels impagaments de les ajudes a l’habitatge o afectats per les hipoteques per a defensar el dret de tots els ciutadans a un habitatge.

    Finalment ha dit que “pense deixar-me la pell per a complir amb el nou repte que la Consellera m’ha posat davant i posaré tota la meua experiència per a fer possible que l’habitatge adquirisca el protagonisme que mereix, en una Comunitat on s’havia convertit en un element d’especulació i un simple producte financer”.

    Pel seu costat, la consellera María José Salvador ha convidat a la nova directora general a treballar colze a colze amb els sectors tant públics com a privats, associacions en defensa de l’habitatge, etc. per a continuar en la línia traçada pel Consell perquè “malgrat les dificultats, superarem tots els sots per a aconseguir una societat més justa i igualitària”. Ha assenyalat el dret subjectiu a l’accés a un habitatge assequible, digna i adequada per a tots els ciutadans, “dret irrenunciable i un dels principals objectius que s’ha marcat la Generalitat” des del primer moment que el nou Consell va assumir les competències autonòmiques.

    Així, ha declarat que el seu departament treballa per a millorar la qualitat de vida de les persones, i “malgrat els deutes contrets per l’anterior Consell i les dificultats pressupostàries amb les quals ens hem trobat, estem avançat considerablement en aquesta àrea”. En aquest sentit ha assenyalat com a exemple l’avantprojecte de Llei de la Funció Social de l’Habitatge, presentat recentment al Consell Assessor de l’Habitatge Comunitat i que es troba en període d’informació pública perquè es presenten aportacions que es creen oportunes per a la seua incorporació al text legal.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -