19/03/2024 - 14:58
Més

    Ontinyent superarà els 5’8 milions d’euros en obres de rehabilitació al període 2016-2018

    Altres notícies

    Ontinyent superarà els 5’8 milions d’euros en obres de rehabilitació al periode 2016-2018, gràcies a la posada en marxa dels diversos programes posats en marxa a la ciutat per promoure estes actuacions. En un d’estos programes, “Ontinyent Rehabilita”, subvencionat amb fons municipals, l’Ajuntament ha duplicat les sol·licituds i ha augmentat un 25% les ajudes atorgades (de 65 sol·licituds i 417.000 euros en 2016 a 118 i 556.000 euros per a 2017/18).

    La Directora General d’Habitatge i 1ª tinent d’Alcalde d’Ontinyent, Rebeca Torró, i el Regidor Coordinador de Territori, Jaime Peris, han repassat les últimes dades de que es disposa al voltant d’estos programes, que segons coincidien en destacar “són molt importants no sols per recuperar i millorar els habitatges, sinó que es promou l’activitat econòmica i el manteniment i generació de llocs de treball”, manifestaven. La Directora General recordava que, quan en 2013 es va posar en marxa el pla d’ajudes municipals “Ontinyent Rehabilita”, “erem pocs els ajuntaments que invertien en rehabilitació, i la Generalitat Valenciana no convocava ajudes, i les que havia convocat no les resolia o no pagava. L’Ajuntament ha anat augmentat considerablement les partides, i amb l’arribada del nou Govern Valencià s’ha posat també en marxa el programa ARRU, les ajudes del qual si que es resolen i es paguen”, assenyalava.

    Jaime Peris explicava que ha estat amb la confluència amb els nous programes de la Conselleria quan s’ha fet un bot qualitatiu i quantitatiu: al període 2016-2018, “Ontinyent Rehabilita” compta amb 183 sol·licituds d’intervenció aprovades, que compten amb 971.000 euros en subvencions municipals i generen un impacte de 3’31 milions d’euros en obres. Prèviament, al període 2013-2015 l’Ajuntament va subvencionar amb més de 300.000 euros de fons municipals prop de 80 intervencions, que suposaren un impacte de 921.000 euros en obres bàsicament en els àmbits del Conjunt Històric de la Vila, del Centre Històric Raval-Poble Nou i de la zona del Camí dels Carros-Cantereria.

    A estes inversions s’afegeixen des de 2016 les del Programa ARRU (Àrea de Rehabilitació i Renovació Urbana d’Ontinyent), al que participen l’Ajuntament, la Conselleria d’Habitatge i el Ministeri de Foment, que sumen un total de 970.000 euros per a les dues fases executades del programa. En aquest sentit cal destacar que després de complir-se el termini de presentació de sol·licituds i no esgotar-se el pressupost, la Conselleria va acceptar la sol·licitud de l’Ajuntament d’ampliar el programa de rehabilitació des de les 12 illes i 330 parcel·les inicials fins a arribar a 22 illes i 560 parcel·les, sempre en el Casc Històric. Així, s’obria una segona fase de fins a arribar-se a la xifra de 66 vivendes que l’ARRU contemplava rehabilitar fins a 2018. Els referits 970.000 euros en subvencions han suposat un impacte de 1.900.937 euros en obres, en afegir-se la part que aporten els propietaris.

    Per altra banda, la Conselleria ja ha resolt al voltant d’altres dues linies d’ajudes a la rehabilitació impulsades a través de la Direcció General d’Habitatge: El Pla Renhata, que inclou ajudes per a la reforma de cuines i banys; i el Programa de Rehabilitació Edificatòria, Eficència Energètica i Accessibilitat, inclosa dins d’un Pla Estatal per fer aquest tipus d’actuacions. La Directora General Rebeca Torró explicava en aquest sentit que la Conselleria ha aprovat subvencions per a més de 30 persones propietàries a Ontinyent, amb 64.000 euros que generaran 200.000 euros en obres; i el Pla de Rehabilitació Edificatòria, amb els que arriben prop de 177.000 euros en subvencions que generaran al seu torn un impacte de 455.000 euros en obres. En total 240.000 euros en subvencions per a 660.000 euros en obres.

    Jaime Peris posava de relleu que entre els programes Ontinyent Rehabilita, ARRU, i les línies pròpies de la Conselleria, es realitzen obres derehabilitació per més de 5’8 milions d’euros entre 2016 i 2018, “però les inversions al casc històric són encara majors si aprofundim als detalls del que suposa l’execució dels programes”. En aquest sentit, el regidor explicava que al conveni signat per posar en marxa l’ARRU, l’Ajuntament havia de fer actuacions de reurbanització en esta zona. “Ahí entren les obres de la nova Plaça de Sant Carles que s’estan realitzant, i en 2018 la intenció del Govern d’Ontinyent és executar una primera fase de millora urbana al carrer Tomás Valls, al tram que ve des de la Plaça de Sant Domingo i arriba fins la Biblioteca”, avançava el regidor. A més a més, l’Ajuntament ha adquirit dos immobles al carrers Tomás Valls i Cantalar de Sant Vicent, que seran rehabilitats en base a esta subvencions.

    Font: Ajuntament d’Ontinyent

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent amplia els espais verds fins arribar als 146 amb una superfície de 635.000 m2

    L’Ajuntament trau a licitació el nou plec de manteniment de parcs i jardins que donarà cobertura a les noves necessitats en esta matèria
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -