23/04/2024 - 14:19
Més

    Ontinyent reprèn la restauració del Pont de la Costa amb l’ajuda de la Diputació

    Altres notícies

    L’Ajuntament d’Ontinyent va a iniciar la restauració de la façana oest del Pont de la Costa, una obra pressupostada en 59.958’68 euros que comptarà amb una subvenció prop del 60% (35.531 euros) de la Diputació de València. Es tracta de la segona fase d’una actuació iniciada en 2011 en aquesta construcció del SXVIII, una intervenció de la que la 1ª tinent d’alcalde i coordinadora de Territori, Rebeca Torró, destacava que “és molt important principalment per a garantir la seguretat del pas de vehicles i el manteniment futur d’una estructura molt utilitzada pels veïns que resideixen en aquesta zona del disseminat, que l’utilitzen per accedir al casc urbà salvant el riu Clarià”, assenyalava.

    El Pont de la Costa és una construcció de meitat del segle XVIII (1750) que s’integrava a la xarxa de camins que comunicaven la ciutat amb l’exterior. Històricament la circulació principalment era de carros i vianants, però amb el pas del temps ha canviat el tipus d’usuari i vehicles que fan servir aquest vial i, malgrat això, se segueix usant com a via de comunicació.

    El projecte de restauració, que va comptar amb una primera actuació prèvia en 2011, té com a finalitat reconstruir els volums perduts de la massa del pont per restablir la capacitat estructural i mecànica. En aquesta segona fase serà el costat oest el que es veja sotmès a diverses intervencions amb l’estabilització de les esquerdes que pateix l’edificació, la reposició d’elements de la façana i la maçoneria, tant de la cara oest com de la est i, a més, la neteja de la vegetació de l’entorn.

    L’actuació s’iniciarà als propers mesos al marc del Pla de Béns Immobles que impulsa l’àrea de Cooperació Municipal de la Diputació de València, una volta finalitzen els preceptius tràmits, perllongant-se la intervenció durant aproximadament 90 dies. Rebeca Torró recordava que “el pont va ser objecte d’una intervenció als anys 1970 amb un tauler estructural de formigó, sense que des d’aleshores s’intervinguera en ell. El seu deteriorament progressiu corria el risc d’afectar a elements estructurals, i ara, amb la primera fase d’intervenció que vam fer en 2011, i la que anem a executar als propers mesos, haurem deixat el pont en condicions per a ser utilitzat durant vàries dècades”, concloïa.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -