19/04/2024 - 21:44
Més

    Ontinyent recupera part de la partida destinada a solidaritat que el PP havia retallat en un 65%

    Altres notícies

    • El Consell de Cooperació i Solidaritat analitza les bases per la distribució del Fons de Cooperació Internacional
    • Es crea una nova partida específica per a ajudar a pal·liar els efectes de grans catàstrofes naturals

    Ser solidaris en temps de crisi és possible. Amb esta premissa, el Govern d’Ontinyent ha plantejat les bases per la distribució del Fons de Cooperació Internacional, l’ajuda que cada any l’Ajuntament destina per ajudar a projectes solidaris a tot el món. Estes bases han estat ara analitzades pel Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat d’Ontinyent, de manera prèvia a la seua aprovació a la propera sessió del plenari municipal.

    El regidor de Política Social i Ciutadania, Manuel Ruiz, destacava que la quantitat municipal destinada a solidaritat “va ser rebaixada repetidament per l’anterior Govern del PP als últims anys, passant des dels 86.000 euros de 2007 fins als 30.000 de 2011”, apunta, el que suposa un retall del 65% en quatre anys. Ara, esta partida recupera part de la seua quantia, augmentant fins als 36.000 euros, mostrant així “la perspectiva social del Govern d’Ontinyent, que amb aquest esforç en matèria de cooperació i solidaritat demostra la seua sensibilitat social”, destaca el regidor, un plantejament que queda també palès en altres decisions, com el manteniment íntegre de partides destinades a associacions locals sense ànim de lucre que duen a terme tasques socials, com ara com AFAO (47.000 euros), ADIEM (39.000), o Creu Roja (20.000).

    El Fons de Cooperació Internacional destinarà al voltant de 28.000 euros per a cooperació amb països en desenvolupament del tercer món a través d’ONGs locals, però també comptarà enguany amb la novetat de destinar partides específiques a la recuperació de la Fira per la Solidaritat i a l’aportació d’ajudes d’emergència per pal·liar els efectes de grans catàstrofes naturals que es produeixen al món.

    Manuel Ruiz destacava que la ajuda i la cooperació amb el tercer món és “fonamental”, ja que la pobresa d’estos països és el que mou als seus habitants a buscar bones condicions de vida al primer món: “ajudar-los és ajudar-nos també a nosaltres mateixos, ja que en viure dignament estes persones no hauran de buscar una vida millor al nostre estat”, subratllava el regidor.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -