24/04/2024 - 10:20
Més

    Ontinyent recupera les competències per a atorgar llicències d’edificis protegits

    Altres notícies

    La mesura contemplada en els pressupostos de 2013 permetrà agilitzar la concessió de permisos que fins ara decidia la conselleria

    Rebeca Torró avança que les tasques d’actualització del Catàleg de Patrimoni Arquitectònic serà realitzada per arquitectes locals

    El Govern d’Ontinyent ha iniciat els procés per l’actualització del Catàleg del Patrimoni Arquitectònic Municipal amb una inversió de 31.000 euros IVA inclós. Es tracta d’una mesura que permetrà l’Ajuntament recuperar les competències en l’atorgament de llicències en edificis protegits, uns tràmits que depenien de la Conselleria de Cultura des de 2006.

    rebeca torró-1La Regidora de Territori, Rebeca Torró, explicava que amb aquest canvi “estalviem tràmits i pèrdua de temps als ciutadans, ja que fins ara, per atorgar una llicència d’obres en aquest tipus d’edificis, prèviament es necessitaven informes i autorització de la Conselleria. En poder atorgar l’Ajuntament les llicències, evitem una tramitació més costosa i llarga”, assenyala. El procés per la revisió del catàleg va començar mesos arrere, amb la inclusió d’una partida al pressupost, i va seguir en març amb reunions amb l’Associació d’Arquitectes d’Ontinyent, on s’anuncià la voluntat de la regidora de revisar el catàleg amb la intervenció de tècnics del poble.

    Rebeca Torró explicava que aquesta era “una assignatura pendent” de l’Ajuntament des de l’any 2006, quan es va revisar el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) i s’aprovà amb l’advertència que s’haurien d’actualitzar les fitxes del catàleg, cosa que no es va fer durant els quatre anys de l’anterior equip de govern, malgrat ser una obligació legal que havera beneficiat a molts propietaris de vivendes amb algun tipus de protecció.

    “Des del Govern d’Ontinyent pensem que és una inversió necessària perquè deixem de dependre de la Conselleria i agilitzem tràmits i processos, i per això en el pressupost d’enguany contemplàrem una partida per portar-ho a terme”, afegia la regidora, qui es felicitava perquè el Govern d’Ontinyent “estiga invertint d’una manera continuada en la recuperació del nostre patrimoni arquitectònic”, assenyalava. Rebeca Torró recordava també que aquesta preservació del patrimoni d’Ontinyent s’inclou en el vora mig milió d’euros previst al pressupost per a la recuperació de vivendes municipals per a usos socials.

    El plec de condicions per a l’actualització de les fitxes del Catàleg del Patrimoni Arquitectònic Municipal està ja a punt, havent començat ja els tràmits per a fer efectiva la licitació de l’obra.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -