28/03/2024 - 14:41
Més

    Ontinyent posarà en martxa un Consell Educatiu Municipal per estudiar les necessitats educatives reals de la ciutat

    Altres notícies

    Ontinyent posarà en marxa esta tardor un pioner Consell Educatiu Municipal que integrarà educació reglada i no reglada. A més dels instituts, col·legis, la Universitat, el Conservatori o l’EPA, també hi formaran part acadèmies, escoletes, associacions o moviments júnior, una participació de tots i totes que des del Govern d’Ontinyent s’ha destacat que “serà altament enriquidora i ens permetrà tenir per primera volta una visió completa de la nostra realitat educativa”.

    El Consell Educatiu Municipal era presentat aquest matí pel Coordinador de l’Àrea de Política per a les Persones, Jaime Peris; el regidor d’Educació, Óscar Borrell; i el profesor José Cantó en representació de la Universitat de València, una de les entitats que formaran part d’un òrgan de consulta i participació que pretén fomentar el treball conjunt i aprofitar les sinèrgies generades en una de les poques ciutats valencianes on estan presents tots els nivells educatius.

    Jaime Peris destacava que Ontinyent “fa un nou pas endavant com a ciutat educadora, tot complint una de les demandes de la Carta de Ciutats Educadores, en aplicar una política educativa ampla, transversal i innovadora amb un nou òrgan com aquest”. Peris destacava que l’educació atany a totes les etapes de la vida, “els xiquets ja no són protagonistes pasius, són ciutadans de ple dret, i per això és important atendre’ls adequadament i que estiguen amplament representats al Consell, com també han d’estar els nostres majors”, assenyalava.

    Oscar Borrell posava de relleu que aquest nou consell “no te res a veure amb el Consell Escolar Municipal, que és un consell burocràtic que marca la llei. Aquest va a ser un òrgan que no existeix en altres localitats, on com a molt està de manera mancomunada, però a Ontinyent tenim potencial com per a crear un Consell des d’on podrem tenir a l’abast les necessitats reals educatives de la ciutat, i obtenir un valuós suport tècnic per a dur endavant accions educatives conjuntes”.

    Borrell afegia que amb esta iniciativa s’acompleix amb altre dels objectius del Govern d’Ontinyent com és el foment de l’associacionisme en l’educació no formal, i que entre les línies d’acció poden estar la millora del rendiment educatiu, l’impuls a la renovació pedagógica, a les activitats educatives extraescolars o la vinculació d’entitats com Coeval i Ateval a accions dels centres educatius.

    La idea de la creció d’aquest Consell va sorgir en una de les reunions de “Ontinyent marca el camí” impulsades des de la candidatura de Jorge Rodríguez, un encontre al qual va estar present el profesor José Cantó, qui mostrava la seua satisfacció “perquè el Govern d’Ontinyent haja posat l’educació com a un dels eixos centrals de la seua gestió, el que és un encert, que a més demostra que la ciutat esta captant allò que vol dir ser ciutat universitaria”.

    Oscar Borrell citava per últim el nou Secretari Autonòmic d’Educació, Miquel Soler, qui en ser nomenat al seu càrrec destacava que “l’educació ha de ser cosa de tota la tribu, i si no s’impliquem tots no aconseguirem una educació plena”, afegint que “hem de desactivar la cultura de la queixa i propiciar la del treball cooperatiu, i aquest Consell ens ajudarà en aquest sentit”, concloïa. El Consell Educatiu Municipal es reunirà en 4 sessions anuals i inclourà diverses comissions (de seguiment, planificació, propostes didàctiques, etc) i la seua seu serà itinerant. Està previst que en setembre es convoque una comissió per formalitzar el Consell que tindrà la seua primera sessió entre octubre i novembre.

     

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -