16/04/2024 - 15:38
Més

    “Ontinyent Participa” als salons de Foment d’Agricultura, Indústria i Comerç de Gandia

    Altres notícies

    L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, va exposar “Ontinyent Participa” com a paradigma de bona gestió municipal en l’Espai d’Economia que organitza la Federació d’empresaris de la Safor i el Cercle d’Economia juntament amb les universitats de València i la Politècnica, on va afirmar que “Ací no hi ha vareta màgica. La clau per a una gestió econòmica eficient es treballar molt i que res s’escape, anar al límit del detall”

    La conferència, que es va dur a terme als salons de Foment d’Agricultura, Indústria i Comerç de Gandia, es presentava baix el nom de “Les finances municipals i el desenvolupament econòmic”. Acudiren representants del món empresarial, social i polític de la Safor interessats pel model ontinyentí, que ha permès impulsar l’economia local i reduir la desocupació a partir d’uns comptes sanejats. L’economista Rafael Beneyto va fer la introducció tractant el tema dels canvis legislatius en matèria de finançament introduïts pel Govern d’Espanya, que han minvat l’autonomia dels ajuntaments.

    A la seua intervenció, l’alcalde d’Ontinyent explicava mesures com ara l’estalvi en despeses de personal, despesa corrent i hores extra o l’optimització de l’aprofitament dels recursos municipals han estat les claus d’una reducció en quasi el 50% del deute municipal i dur endavant una gestió enfocada a reforçar la política social i el foment de la promoció econòmica, tot i apostant per la regeneració democràtica de la institució, “els pilars bàsics que han marcat una nova manera de fer les coses a l’Ajuntament, que estan fent que puga’m dir que Ontinyent marca el camí, a més a més amb el Govern més barat de la seua història”, destacava. Jorge Rodríguez va destacar els tres anys consecutius de superàvit en mig de la pitjor crisi econòmica que hem conegut, i va destacar que les mesures fiscals en favor de l’activitat econòmica i l’ocupació estan tenint ja resultats, com és el fet que Ontinyent lidere el descens del nombre de parats en les comarques centrals: “un ajuntament no té competències en matèries d’ocupació, però el que no hem fet és quedar-se parats i hem fet tot el possible per generar activitat econòmica. I ara, afortunadament, estem millor que fa 4 anys, amb menys deute i menys gent desocupada”, va afegir Jorge Rodríguez, qui va estar acompanyat entre el pública per la candidata socialista a l’Alcaldia de Gandia, Diana Morant.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El Grup Socialista d’Ontinyent Es Mobilitza per Protegir el Valencià en l’Educació Davant del Consell

    El grup socialista porta al ple una moció per defensar el valencià a les aules davant la proposta de llei de PP-Vox.
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -