29/03/2024 - 7:54
Més

    Ontinyent optarà a ajudes impulsades per la Unió Europea

    Altres notícies

    Optar en les millors condicions possibles a les ajudes que ofereix la UE a governs locals i empreses al marc de l’Horitzó 2020. Aquest és l’objectiu principal de la participació d’una delegació institucional-empresarial ontinyentina a la jornada “Fons Estructurals i d’Inversió i Administració Local” que tenia lloc ahir al Parlament Europeu, en Brussel·les i coordinada per l’eurodiputada socialista Immaculada Rodríguez-Piñero.

    Al desplaçament, subvencionat per la pròpia UE, participaven l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; els regidors coordinadors de Territori i Política Econòmica; Jaime Peris i Pablo Úbeda; el President i Vicepresident de COEVAL, Rafael Pla i Javier Cabedo; i el President, Vicepresident i Secretari General d’ATEVAL-Vall d’Albaida, Càndid Penalba, Samuel Gramage i Felipe Carrasco.

    Jorge Rodríguez destacava que “per fomentar l’ocupació i l’activitat econòmica, que és el nostre principal objectiu, Ontinyent ha de seguir treballant unit i cridar a totes les portes possibles. En aquest sentit, i tot i que som sabedors de les dificultats que comporta accedir a les ajudes europees, no hem volgut desaprofitar l’oportunitat que se’ns ha brindat d’aprofundir en el funcionament dels programes del marc financer marcat per la UE fins a 2020”, assenyalava.

    L’alcalde tenia paraules d’agraïment per a l’eurodiputada Rodríguez-Piñero, “que ha acomplit amb allò que ens va avançar a la seu de COEVAL ara fa un any al marc de la campanya Ontinyent marca el camí, i ha fet possible la nostra participació en esta jornada”, manifestava.

    La jornada començava amb una visita oficial al Parlament Europeu i una xerrada amb Inmaculada Rodríguez-Piñero, i incloïa acte seguit tres encontres amb diferents representants europeus: al primer es parlava sobre polítiques i iniciatives europees de cooperació territorial; al segon sobre programes d’ocupació i formació juvenil; i al tercer sobre instruments de finançament i recolzament a les xicotetes i mitjanes empreses gestionats per la UE. Finalment tenia lloc un encontre amb la Directora General de Relacions amb la Unió Europea, Regina Laguna.

    El President de COEVAL, Rafael Pla, apuntava que la impressió de la jornada entre els representants empresarials, “ha estat altament positiva, ja que ha estat molt ben organitzada en temps, continguts i atenció, i ens ha permès recollir molta informació que complementarà la que ja teníem i que ara valorarem per establir quina serà la línia de treball tècnic a seguir”, manifestava.

    Pla coincidia amb l’alcalde en què “estes gestions són complexes i requereixen molt de treball, però participar en una jornada com aquesta ens permet a Ajuntament i sector empresarial aprofundir en el camí a seguir per accedir a les ajudes europees”, assenyalava.

    Des d’Ateval, el seu President, Càndid Penalba, va destacar també “la importància de que la iniciativa pública i privada s’unim en benefici del nostre territori”, agraint “la possibilitat brindada per poder mostrar les inquietuds i reivindicacions del sector tèxtil als representants europeus, així com accedir a informació sobre programes molt interessants per a obtenir finançament, com el programa COSME per a xicotetes i mitjanes empreses”, concloïa.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -