20/04/2024 - 10:41
Més

    Ontinyent oficialment reconeguda com una de les 56 “Ciutats de la Ciència i la Innovació” d’Espanya

    Altres notícies

    Ontinyent ja és de ple dret una de les 56 “Ciutats de la Ciència i la Innovació” d’Espanya. L’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, rebia aquest dilluns a Burgos el premi que obri a la ciutat les portes de la xarxa “Innpulso” de ciutats innovadores reconegudes pel Ministeri d’Economia i Competitivitat, i dels beneficis d’esta qualificació.

    L’alcalde rebia el guardó en un acte al Palau de Congressos del Fòrum Evolució de Burgos de mans de la Secretària d’Estat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació, Carmen Vela, qui va destacar “la cooperació i el treball en xarxa dels municipis” i el fet que els ajuntaments “estan sent el motor del desenvolupament i l’aplicació de les idees i pràctiques innovadores en les ciutats en benefici dels ciutadans”.

    Rodríguez, a la seua intervenció, tenia paraules d’agraïment al Ministeri “i als agents socioeconòmics de la ciutat, que a través del Consell Econòmic i Social encetaren el camí que hui ens ha portat fins ací”, destacava. El primer edil tenia especials paraules per al Clúster Innovall i el seu President Rafael Pla (present en l’acte), per a l’equip de Promoció Econòmica de l’Ajuntament i per a tot el Govern d’Ontinyent, “que van creure des del primer dia en el projecte per fer de la nostra una ciutat eficient. Per a nosaltres la innovació, la tecnologia, la ciència, no són un fi en sí mateix, sinó un instrument amb què fer el camí que ens porte a una ciutat més intel·ligent, moderna i participativa”.

    En aquest sentit feia també una referència al procés “Ontinyent Participa” en afegir que “la tecnologia ens ha permès facilitar al màxim la nostra vocació de fer possible que la ciutadania decidisca les inversions municipals, i així, per segon any consecutiu, els ontinyentins i ontinyentines podran votar telemàticament per decidir en què ha de gastar els diners l’Ajuntament”, assenyalava.

    Entre altres avantatges, la distinció com a “Ciutat de la Ciència i la Innovació” permet a la ciutat d’Ontinyent accedir a línies especials de finançament, tenir prioritat per a la ubicació d’instal·lacions científiques i tecnològiques estatals i passar a ser una de les 56 ciutats innovadores de la Xarxa Innpulso, de caràcter estatal, i on es troben ajuntaments com Pamplona, Oviedo, Santiago de Compostela o Sabadell.

    Altres avantatges del nomenament són la promoció de la ciutat en esdeveniments internacionals relacionats amb l’I+D+i i el desenvolupament basat en el coneixement; la integració al grup de treball Mineco-Minetur sobre turisme científic; el foment de projectes col·laboratius entre municipis de la xarxa “Innpulso” o l’autorització per a l’ús de la distinció en accions de promoció de la ciutat.

    Entre les accions del Govern d’Ontinyent que van avalar la candidatura presentada des del consistori per a rebre aquesta distinció, es troben la celebració del fòrum tecnològic “I+T”; les mesures d’estalvi energètic aprovades per l’Ajuntament; els incentius per a l’ús de bicicletes elèctriques; l’adquisició de vehicles elèctrics per a la Policia Local; la creació de l’espai de “coworking” anomenat “Soterrani de les Idees”; el programa “Reactiva Ontinyent”; el sistema “Landis” de localització de vivendes en el disseminat; el foment de les noves tecnologies en l’administració amb iniciatives com “Ontinyent GO!”; la presència a les xarxes socials; la instal·lació de wi-fi en espais públics; la transmissió dels plens a través d’internet; o el desenvolupament del projecte “Ontinyent participa”.

    A l’acte de lliurament de la distinció a Ontinyent com a Ciutat Innovadora han assistit també els copresidents de la xarxa Innpulso (els alcaldes de Móstoles, Daniel Ortiz, y Barakaldo, Alfonso García); els de Mataró, Joan Mora, i Riveira, Manuel Ruiz, i la ciutat amfitriona Burgos, Francisco Lacalle, a més dels primers edils d’altres 14 ciutats que s’han incorporat recentment a esta xarxa. Jorge Rodríguez acudia amb ells posteriorment a la que ha estat la primera reunió de l’Associació Xarxa Innpulso.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -