29/03/2024 - 15:48
Més

    Ontinyent obté 2’5 milions d’euros en ajudes europees EDUSI

    Altres notícies

    Ontinyent ha obtingut una subvenció de 2’5 milions d’euros en ajudes europees per invertir a la ciutat. El Ministeri d’Hisenda ha publicat hui al BOE la resolució de la tercera i última convocatòria del programa EDUSI, pel qual s’assignen ajudes del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) als municipis d’Espanya. La ciutat aconsegueix així una subvenció que, sumada a l’aportació municipal requerida, permetrà executar una inversió superior als 5 milions d’euros fins a l’any 2020 en aspectes com tecnologia, economia, medi ambient o inclusió social.

    L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, felicitava “tot l’equip de regidors i tècnics encapçalats per la regidora d’Innovació, Rebeca Torró, que han estat treballant per fer possible que la nostra haja estat una de les 5 ciutat seleccionades d’entre 38 aspirants a l’última convocatòria del programa”, un procés al qual s’han quedat fora de les ajudes localitats amb més habitants i més recursos tècnics i humans que Ontinyent.

    Jorge Rodríguez incidia en què “quan les coses es fan bé els resultats es repleguen, i si a Ontinyent abans se li tancaven les portes a les ajudes externes, en 2018 superarem els 10 milions d’euros en inversions extraordinàries de Generalitat i Diputació durant la legislatura, i aconseguim accedir a programes com aquest. Obtenir esta subvenció suposa que es reconeix la nostra com una estratègia amb una mirada europea, que transmet i interioritza els valors de la UE al nostre projecte, i una mostra més que constata que anem pel bon camí”, destacava.

    Rebeca Torró posava de relleu que aquest procés, al qual s’ha vingut treballant des de 2015, ha seguit una metodologia que ha inclòs una important aposta per la participació dels veïns i veïnes: “al Govern d’Ontinyent considerem la participació ciutadana un fet fonamental no sols per elaborar una estratègia urbana, sinó també en el dia a dia de la nostra gestió, com demostren programes com Ontinyent Participa, Ontinyent Marca el Camí, el procés del Pla de Mobilitat o l’Ajuntament als barris”, assenyalava.

    Així, dins del procés per optar a estes ajudes, les regidories de Territori i Política Econòmica es reunien amb representants dels Consells Econòmic i Social, de Benestar Social, de Medi Ambient i Veïnal, així com dels diferents grups polítics municipals, a més d’obrir-se a la ciutadania en general la possibilitat de participar a través d’enquestes, suggerències i tallers transversals on intervenien diferents agents socioeconòmics de la ciutat.

    Fruit d’aquest treball s’acordava que les actuacions a presentar al pla s’havien de dividir en 4 grans objectius temàtics: Tecnologies de la Informació; Economia Baixa en carboni; Medi Ambient i Eficiència de Recursos; i Inclusió Social i Lluita Contra la Pobresa. Per al desenvolupament d’estes accions es tindrà en compte la transversalitat de la perspectiva de gènere i l’accessibilitat per a continuar construint una ciutat per a totes i tots.

    Rebeca Torró explicava que “no es tracta de plantejar accions en una zona determinada de la ciutat sinó actuar des d’una perspectiva global de la ciutat en base a estes línies”. Ara, comptant amb els 2’5 milions d’euros de la UE i altres 2’5 que aportarà l’Ajuntament, es determinarà quines són les accions concretes a desenvolupar fins a l’any 2020 a partir d’aspectes com les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC); Mobilitat Urbana Sostenible; Eficiència Energètica i Energies Renovables; Foment del Patrimoni Històric i Cultural; Millora de l’Entorn Urbà i Mediambiental; i Regeneració Física, Econòmica i Social en Àrees Desafavorides.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La “Dansa Macabra” reuneix centenars de persones

    Més de 80 persones de diferents entitats culturals locals participen en la cita cultural impulsada per l’Ajuntament
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -