19/04/2024 - 1:17
Més

    Ontinyent manté en un 88% el cobrament voluntari de l’IBI malgrat la crisi

    Altres notícies

    Els 88% dels veïns i veïnes d’Ontinyent van pagar en 2013 els seus rebuts de l’IBI al període voluntari, tot i la difícil situació de moltes famílies, que ha dut a que l’índex de morositat al pagament d’aquest impost haja pujat un 5’01% als últims 4 anys. Amb tot, el Govern d’Ontinyent ha aconseguit quadrar els comptes i donarà compte al plenari del proper dijous de la liquidació del pressupost de l’exercici amb superàvit. El Regidor d’Hisenda, Joan Gilabert, ha destacat que aquest extrem “demostra que estem fent bé les coses, ja que estem salvant els efectes de la crisi”.

    La recaptació d’aquest impost, el més important de tots els que cobra l’Ajuntament (ell a soles duplica l’ingrés dels impostos de vehicles, fem i activitat econòmica) ha estat objecte d’una primera fase de recobrament municipal, que ha dut la taxa de cobrament fins al 91’57%, “i ara el 8’43% que falta per cobrar-se serà recaptat per la Diputació de València, amb la que es va conveniar la gestió de cobrament en executiva”, explicava el regidor.

    Gilabert afegia que el percentatge de recaptació de tributs i taxes locals “és positiu, donades les circumstàncies que estem travessant a tot l’Estat”, explicant que el pagament en període voluntari de l’impost de vehicles es va mantenir en 2013 en un 81%; el del fem en un 86%; baixant el de l’IAE a un 70%, un 11% per davall del de 2010, “el que denota la greu situació per la que estan travessant moltes empreses”.

    Per altra banda, el regidor explicava que la xifra de les liquidacions donades de baixa el passat mes de gener “entren dins de la normalitat”. En aquest sentit, recordava que la xifra de liquidacions donades de baixa el passat mes de gener (964.594,45 euros) “no difereix tant de la que per exemple va donar de baixa el govern del PP el 14 de juny de 2011, amb un total de 736.103,02 i és pràcticament equivalent als 958.262’33 euros que es van donar de baixa el 25 de novembre de 2010. De fet el PP va donar de baixa més de 2’8 milions d’euros durant el seu últim període al Govern”, recordava.

    Gilabert explicava que esta xifra “no és més que una gestió que es realitza tots el anys, per donar de baixa liquidacions en voluntària per diversos motius (duplicitats, errades, baixes, etc.) i liquidacions en executiva per fallida del deutor, donant-se de baixa liquidacions que no poden ser cobrades; i no al revés. És una xifra tècnica i sotmesa a moltes variables, i voler manipular-la només pot respondre a la injustificable frustració d’alguns davant la bona gestió que està fent el Govern d’Ontinyent: estem reduint el deute, augmentant la inversió malgrat congelar els impostos i destinant més diners que mai a serveis socials i promoció econòmica, i tot enmig de la crisi”, recordava el regidor.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -