24/04/2024 - 9:35
Més

    Ontinyent inicia les obres per dotar d’aigua potable la Residència de Discapacitats

    Altres notícies

    L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat les obres per dotar d’aigua potable la Residència de Discapacitats, finalitzada des de 2010 però pendent de posar-se en marxa: Les instal·lacions segueixen paralitzades a l’espera que la Conselleria les equipe, tal com es va comprometre al conveni signat en 2008 amb l’Ajuntament i Caixa Ontinyent (que van aportar els terrenys i els fons necessaris per la seua construcció).

    Després de repetides protestes per part de l’Ajuntament i dels usuaris d’aquest servei, l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; el regidor de Política Social, Manuel Ruiz; i el President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, obtingueren a finals de 2013 el compromís de la Consellera de Benestar Social, Asunción Sànchez Zaplana, de la dotació de l’equipament per un import de 200.000 euros, per tal de posar en marxa les instal·lacions en 2015. Després d’aquest anunci, només quedava pendent la instal·lació de l’aigua, el gas i la llum a la residència, ja que -com es va reconèixer des de la pròpia Conselleria- no tenia sentit dotar d’estos serveis un centre sense previsió de data d’obertura. D’aquesta manera, es va acordar que cadascuna de les entitat assumiria la dotació d’un servei: de l’aigua es faria càrrec l’Ajuntament, del gas Caixa Ontinyent, i la Conselleria de l’electricitat.

    Esta setmana, l’Ajuntament ha iniciat les obres per tal de complir la seua part d’aquest últim acord, unes obres que es preveu que finalitzen abans de la segons quinzena d’abril. La regidora de Territori, Rebeca Torró, que coordina l’actuació, ha explicat que “com que les obres van a fer-se al marc del conveni que té l’Ajuntament amb Egevasa, anem a aprofitar per instal·lar una tubería de majors dimensions del que seria necessari per a la residència, de manera que aquesta ens servisca per, en un futur, poder perllongar-la i interconnectar la xarxa que baixa del dipòsit amb les xarxes d’aigua potable existents al Camí Les Boles i poder subministrar d’aigua a les vivendes de la zona”, assenyalava.

    Les obres han de travessar la carretera CV-665, de la qual es titular la Diputació de València, raó per la qual un tècnic de la institució provincial, acompanyat d’un d’Egevasa i dels regidors d’Obres (Manuel Cuesta) i Política Social (Manuel Ruiz), visitaven aquest matí la zona, per tal d’ultimar detalls d’una intervenció que comportarà el tancament alternatiu dels dos carrils de la circulació durant uns dies, “i que no va a causar molèsties als centres educatius i els veïns d’esta zona”, apuntava Manuel Cuesta.

    El Regidor de Política Social, per la seua banda, recordava que les instal·lacions compten ja amb una llista d’espera de 40 famílies de tota la comarca “unes persones que s’enfronten a situacions per a tota la vida i no poden esperar més. l’Ajuntament i Caixa Ontinyent havien complit amb la seua part del conveni de 2008 i no és de rebut tenir des de 2010 una residència acabada i sense ocupants a Ontinyent, emulant l’aeroport sense avions que es va fer a Castelló”, destacava Ruiz. Una volta estiga acabada l’actuació, l’Ajuntament remetrà a la Conselleria un document de certificació d’obres “per tal de recordar-li a la Consellera la premura de la situació, i la necessitat de que intervinguen per tal de posar en funcionament estes instal·lacions d’una volta per totes”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -