19/04/2024 - 12:38
Més

    Ontinyent iguala la quantia de beques als alumnes d’infantil als centres públics i concertats

    Altres notícies

    • El fet de donar ajudes percentuals beneficiava als menjadors amb preus més elevats
    • Manuel Ruiz manté els 120.000 euros d’ajudes escolars per al proper curs malgrat la situació de crisi

    El Govern d’Ontinyent ha enviat per a la seua publicació en el DOCV de la nova ordenança municipal de beques infantils a la localitat, que iguala l’aportació que reben en aquest concepte els alumnes de centres públics i concertats.

    El principal canvi és en el preu que es fixa com a mínim a les beques de menjador, que en lloc de ser una aportació percentual, com fins ara, passa a ser fixa, evitant així afavorir als centres que no tenien en compte la situació social i econòmica dels i les alumnes, ja que alguns centres quasi duplicaven a altres en el preu de menjador. El regidor de Política Social i Ciutadania, Manuel Ruiz, destaca que “açò no era just, i amb el preu fixe tothom tindrà els mateixos avantatges, tant si té els seus fills a un col·legi concertat com a un de públic”, assenyala.

    Manuel Ruiz també afegia que amb les noves bases també es podrà arribar a més població escolar tenint en compte que es disposa d’un màxim de 120.000 euros per als curs 2012/2013 en aquest concepte, “mantenint així la cobertura social a la ciutadania en aquest apartat malgrat la situació de crisi econòmica generalitzada que vivim”, manifestava.

    Una volta publicada esta setmana al DOCV  la nova ordenança que regula l’aportació municipal per a menjadors, transport i escoletes, hauran de passar 15 dies després dels quals es podran demanar estes ajudes, que a més del Departament de Serveis Socials, com a novetat, es podran tramitar també a l’Oficina Prop. Els 120.000 euros es desglossaran en 3 parts: 99.000 euros per a beques de menjador, 13.000 per a llibres i 8.000 per a escoletes infantils.

    Es tracta, incideix el regidor, en unes beques “de caracter social, i no educatiu”, complementàries a les que atorga la Conselleria d’Educació “tot i que deuria ser la pròpia Conselleria la que assumira també estes despeses,  de les que les arques municipals es fan càrrec per evitar dificultats a les famílies en moments delicats com en els que estem”, destaca.

    En definitiva, assenyala Manuel Ruiz, “en uns temps als quals sols es parla de retalls”, el Govern d’Ontinyent assumeix la cobertura d’unes necessitats que no és que la Conselleria no assumisca degut a la crisi, “sinó que ja fa anys que no contempla, raó per la qual el Govern d’Ontinyent actua i torna a demostrar la seua ferma aposta per mantenir la cobertura social a la ciutadania”, incideix el regidor.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -