20/04/2024 - 16:06
Més

    Ontinyent felicita al Consell per la destitució de Vivancos i recrimina que Insa no el desautoritzara

    Altres notícies

    El regidor d’Educació es mostra “expectant” amb la decisió del Partit Popular d’Ontinyent respecte a l’exalcaldesa que copresidia l’acte amb Vivancos

    El Govern d’Ontinyent, mitjançant el seu regidor d’Educació, Pepe Pla, s’ha felicitat per la destitució fulminant de l’alt càrrec de la Conselleria d’Educació que insultà greument els docents en una intervenció pública a Ontinyent el passat dimarts. Mariano Vivancos, director general de l’Agència Valenciana d’Avaluació i Prospectiva, en un acte de la campanya Responem encetada pel Consell per explicar les retallades, va desqualificar greument el docents que protesten per les retallades i va arribar a tillar-los, entre altres coses, de “talibans” i acusar-los de “fer política a les aules”.

    Només conèixer la decisió del Consell de destituir Vivancos, el regidor d’Educació d’Ontinyent ha mostrat la seua satisfacció perquè “en el PP valencià encara haja gent que té un mínim de coneixement i sent vergonya perquè un alt càrrec d’Educació insulte els professors valencians i a la resta de la comunitat educativa”. En aquest sentit, Pla ha lamentat que mentre la consellera María José Català ha rebutjat des del principi les paraules de Vivancos, la exalcaldessa d’Ontinyent Lina Insa (PP), qui a més de ser docent va compartir escenari amb Vivancos, “no sols no va rectificar els insults de Vivancos, sinò que els va aplaudir”, ha explicat Josep Pla. L’edil d’Educació afegia estar esperant “a veure que fan els dirigents populars amb la companya d’acte de Vivancos, que no cal oblidar que és membre de l’Executiva del PP Valencià”.

    Vivancos va ser especialment crític amb les veus discordants amb les retallades educatives, qualificant de “innaceptable” que els directors dels centres públics rebutgen i es mostren contraris a la gestió educativa del PP, assegurant que a les manifestacions educatives en protesta pels retalls “es manipulen als xiquets”, segons va dir. Vivancos va qualificar de “talibans” a aquells que, segons ell, “estan en els centres introduint ideologies que no volem per als nostres fills”, persones a les quals “s’ha de frenar” des de la Conselleria d’Educació.

    A més de l’educació, Vivancos va tractar altres qüestions, assegurant que aquells que aprovaren la Llei d’Economia Sostenible “veien brots verds de com anaven de fumats”, en referència a l’anterior Govern Central Socialista, i es va pronunciar sobre altres aspectes de la gestió del PP.

    D’aquesta manera, i tot i que no es va referir en cap moment a l’Hospital d’Ontinyent,  va defensar en matèria sanitària el que va definir com a “model Alzira”, un centre de gestió privada pagat amb diners públics que va qualificar com a “exemplar”. Quant a la situació econòmica de la Comunitat Valenciana, va manifestar que l’endeutament que hem tingut ha estat productiu però ha tingut conseqüències” afegint que les que s’han fet “eren despeses necessàries”. En concret, Vivancos va defensar activament les polítiques en grans esdeveniments del Partit Popular, assegurant que  “la política d’esdeveniments va suposar una injecció molt important de turisme d’inversió i d’imatge i el cost operatiu sobre els grans projectes representa ni el 0% de la despesa pública”. Vivancos apuntava igualment que la despesa en Formula 1 i America’s Cup no ha estat tan elevat com es diu.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -