19/04/2024 - 7:13
Més

    Ontinyent farà ajustos per executar la màxima quantitat possible de projectes de “Ontinyent Participa”

    Altres notícies

    L’Ajuntament d’Ontinyent farà els ajustos pressupostaris necessaris perquè s’executen la màxima quantitat possible d’obres de “Ontinyent Participa”, el pioner procés pel qual 5.172 ciutadans han decidit amb els seus vots quins seran els principals projectes a realitzar a la ciutat amb els pressupostos municipals.

    Així s’ha confirmat hui a una roda de premsa a la qual l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; el Regidor de Ciutadania, Manuel Ruiz; i el qui serà Regidor d’Hisenda a partir del proper plenari, Joan Gilabert, feien balanç d’un procés que l’Alcalde posava com a “perfecte exemple de pont per salvar la bretxa entre els polítics i la ciutadania”, assenyalant com a “claus” de l’èxit de la iniciativa “el fet d’haver entès que la gent està cada volta més formada i informada per a participar, que esta participació havia d’articular-se aprofitant les noves tecnologies, i que haviem de crear punts d’encontre per dissenyar la ciutat que volem, ja que ningú té la veritat absoluta”, destacava.

    Cal recordar que finalitzat el recompte, d’entre els 10 projectes aprovats pel “Consell de Ciutat”, els tres més votats han estat el de Camins Segurs a l’IES l’Estació; la il•luminació de part de la ruta perimetral i l’adequació dels vestidors del poliesportiu. Una volta els tècnics hagen preparat els corresponents projectes, la voluntat del Govern d’Ontinyent és tractar d’ampliar l’execució prevista inicialment de tres projectes a quatre o fins i tot cinc, donant cabuda així als projectes de rehabilitació del pati de l’Escola d’Adults i l’adequació per a habitatge social d’un edifici municipal al Carrer Trinitat.

    El Regidor de Ciutadanía, Manuel Ruiz, avançava que, en qualsevol cas, “volem que les més de 100 propostes que ens han fet arribar els veïns i veïnes siguen tingudes en compte, i per això les hem remés a totes les àrees perquè valoren el seu potencial”. El Regidor, que avançava la posada en marxa per a 2015 d’un reglament “que minve les errades i potencie els encerts d’aquest procés”, tenia paraules d’agraïment per als particulars, col•lectius i tècnics que han participat en un procés “que ha demostrat que si volem sí que podem, encetant un camí que no haguera estat possible sense el canvi de Govern i la nova voluntat política”.

    Joan Gilabert incidia per la seua banda en què “5.172 veïns han dit alt i clar que volen participar en les decisions de l’Ajuntament. Ha estat una votació molt important que deixa clar que altra forma de governar no sols és possible sinó que és una realitat sense marxa arrere. Estem davant una nova cultura de l’enteniment i de fer coses en conjunt amb la societat, des de 2011 estem practicant a Ontinyent la cultura de l’esforç per a aplegar a acords, i això està fent possible que la gestió done millors resultats”, destacava.

    L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, confirmava que una volta es compte amb els preceptius projectes tècnics per a les diferents obres i es determine quantes van a poder dur-se a terme enguany, estes s’executaran seguint el procediment ordinari, incidint en què “els diners de l’Ajuntament són de tots els ciutadans, l’única manera de saber en què volen gastar-los era preguntar, i això és el que hem fet amb un procés que anem a consolidar perquè tinga continuïtat més enllà d’esta legislatura”, concloïa.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -