18/04/2024 - 19:51
Més

    Ontinyent demanarà responsabilitats penals si la Diputació aprova el padró que permet al COR cobrar la taxa

    Altres notícies

    El Govern d’Ontinyent ha anunciat que demanarà responsbilitats penals si la Diputació de València aprova el padró que permet al COR cobrar la seua nova taxa de residus als veïns i veïnes de la ciutat. Així ho ha confirmat el regidor d’Hisenda i primer tinent d’alcalde, Joan Gilabert, qui ha anunciat que en aquest cas, l’Ajuntament té previst també l’establiment d’una subvenció per evitar que els veïns assumisquen el cost de la taxa, deixant clar que “passe el que passe els veïns han de saber que l’Ajuntament no va a permetre que se’ls cobre per un servei que ja han pagat, perquè va contra el trellat i l’interès públic”, afegia.

    El regidor, que lamentava que Diputació i Consorci s’hagen tancat en banda a negociar, explicava que el Govern d’Ontinyent ha tractat de resoldre aquest conflicte de la millor manera: “vam crear una partida als pressupostos per a que el COR puguera liquidar directament a l’Ajuntament la taxa de tractament del fem d’agost a desembre de 2014, i l’assemblea del COR va desestimar fer-ho. Vam demanar reunions polítiques i tècniques amb la Diputació, però tampoc ens han escoltat.

    Així, en cas que s’aprove el padró, l’Ajuntament estudiarà la viabilitat de demandar penalment als responsables d’haver aprovat una taxa sense tindre competències, que té com a conseqüència una doble imposició als veïns d’Ontinyent, tot i incomplint la pròpia ordenança que la regula. A més a més, està estudiant-se establir una subvenció per assumir l’ajuntament d’Ontinyent els rebuts que finalment poguera girar el COR. Gilabert qualificava de “destrellat” l’actitud de COR i Diputació, “que enlloc de girar directament el rebut a l’Ajuntament, que fent un esforç pressupostari ho pot assumir, s’obstina en una via que va a generar tot un allau de recursos de veïns i veïnes i sobrecostos a les administracions implicades. Es mire com es mire, el que estan fent és un despropòsit i una irresponsabilitat”, concloïa Joan Gilabert.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -