18/04/2024 - 16:19
Més

    Ontinyent aprofitarà les ordenances municipals per a fomentar l’activitat econòmica en el poble

    Altres notícies

    L’Ajuntament anuncia bonificacions en les taxes per a les obres menors i l’apertura de comerços a Sant Domingo i el Carrer Major

    El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament d’Ontinyent, Josep Francés, ha presentat públicament aquest dimecres la modificació de les ordenances municipals de 2012. Segons Francés, es tracta d’una revisió basada en dos pilars fonamentals: fomentar l’activitat econòmica en el poble, “que és una de les coses que mes preocupen a aquest govern”, i també aplicar d’una sèrie de mesures socials ja que vegem quina és la situació econòmica de moltes famílies, hem de tenir-les en consideració, i és important que les ordenances s’adapten a esta realitat”.

    Francés destacava la decisió política del nou Govern Municipal de no pujar cap dels impostos: ni l’Impost de Bens Immobles, ni l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica ni el d’Activitats Econòmiques s’incrementen. A més a més, s’estableix una bonificació del 95% sobre la quota de l’impost sobre les llicències d’obres menors en vivendes ja construïdes, i també en la prompta retirada els contenidors d’obra, que quan siguen llevats de la via pública abans de 5 dies seran extens de pagament. “Açò pot donar vida als professionals que puguen fer estes obres, i facilitem que les families es decidisquen a invertir”, segons l’edil. Igualment, es bonificarà en un 95% la llicència d’obertura de nous establiments a la Plaça de Sant Domingo, el Carrer Major i el Centre Comercial El Teler.

    A més a més, es redueix a 150 euros la quantitat per poder sol.licitar ajornaments o fraccionaments del pagament als contribuents, i es bonificarà a la taxa de recollida de fem per a unitats familiars amb situació de desocupació i prestacions esgotades, ja que el nou Govern considera que “l’Ajuntament ha de ser sensible a estes situacions”, segons Josep Francés. Els preus públics, a l’igual que els impostos, no s’incrementen, llevat dels preus de la cafeteria de la UNED, mentre que les taxes inclouen una revisió a l’alça del 3%, la mateixa que li suposa a l’Ajuntament l’augment dels costos.

    Dins de les taxes, es contempla una modificació a l’ordenança reguladora de la recollida del fem, la qual fins ara es vinculava al pagament de l’aigua potable a través d’Egevasa, però  que ara es farà partint de l’IBI. Açò suposa que aquell veí que tinga caseta al disseminat i estiga empadronat al casc urbà pagarà també pel fem de la caseta, tot i que només la meitat de la taxa: “d’aquesta manera es redueix l’elevat dèficit que genera la prestació del servei al disseminat”, segons s’explica des del consistori. Les mateixes fonts assenyalen que també s’acaba amb les discriminacions de l’anterior sistema comportava atés que els veïns amb pou propi o algun altre subministrador diferent a Egevasa, es lliuraven de pagar la taxa.

    Altres mesures que s’adoptaran serà penalitzar la no apertura del mercat de dilluns “que està infrautilitzat i li costa diners a l’Ajuntament. Pensem que el que té una parada l’ha d’utilitzar, ja que a més això fomenta l’activitat econòmica”, segons el regidor, i s’elimina la bonificació del 2% pel pagament domiciliat. Josep Francés explicava en aquest sentit que esta bonificació no ha tingut l’efecte esperat, que era augmentar les domiciliacions, i per contra açò ha suposat una despesa extraordinària a les arques municipals superior als 100.000 euros que ara s’estalviaran.

    En conjunt, segons el regidor d’Hisenda, no pujar cap dels impostos i limitar la revisió de taxes i preus públics suposarà tenir uns 576.000 euros menys d’ingressos als pressupostos, “però pensem que l’Ajuntament havia de fer aquest esforç, davant la situació difícil de moltes famílies i de la necessitat d’incentivar l’activitat econòmica al poble”, destaca.

    Francés posava de relleu també que tot i que la nova corporació es va constituir a meitat de juliol, s’han presentat les ordenances en a penes tres mesos, i amb nombroses modificacions. “Per contra els anteriors governants, tot i comptar amb majoria absoluta i tot un any per a fer-ho, les va presentar en novembre i sense canvis”, recorda Josep Francés, qui destaca per últim que “nosaltres sí s’hem calfat el cap i podem dir satisfets que hem fet en un temps rècord una revisió que demostra el nou govern és sensible amb la situació econòmica dels ciutadans”.

    Una volta presentada la revisió de les ordenances al Consell Econòmic i Social i el Consell de Participació Ciutadana, aquesta serà aprovada a una sessió plenària de caràcter extraordinari prevista per la setmana que ve.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -