25/04/2024 - 6:43
Més

    Nou pàrking de 4.200m2 i 145 places adjunt al col·legi Martínez Valls

    Altres notícies

    L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, Jorge Rodríguez, ha visitat el nou parking de 4.200m2 i 145 places condicionat al carrer José Iranzo, al solar adjunt al col·legi Martínez Valls, que s’ha obert esta setmana al seu ús per part de veïns i visitants.


    El primer edil, que acudia acompanyat pel regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, i pel regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, explicava que la intervenció en aquest solar “dóna compliment a la voluntat ciutadana mostrada a través d’Ontinyent Participa, on els veïns i veïnes ens van demanar majoritàriament habilitar pàrkings provisionals a la ciutat”.

    Seguint aquesta línia, l’alcalde avançava que a la nova zona d’estacionament oberta fa tan sols uns dies al solar de l’antiga fàbrica de Paduana, i a la que s’ha obert esta setmana al carrer José Iranzo, “afegirem en breu dues intervencions al barri de Sant Rafel i el Llombo, pel que començarem 2017 comptant amb 400 noves places, dins un conjunt d’intervencions pressupostades en al voltant de 250.000 euros”, assenyalava. Jorge Rodríguez explicava que dignificar espais degradats com els que estan sent objecte d’intervenció per a habilitar pàrkings “és també beneficiós per al comerç local, ja que una ciutat on siga més fácil estacionar és més atractiva per a fer les compres”, manifestava.

    Jaime Peris explicava que el pàrking de José Iranzo comptarà amb una zona verda amb 30 arbres i vegetació, un “pulmó verd” que està acabant-se d’habilitat, així com una tanca de seguretat i una via peatonal per facilitar l’accés a l’adjunta Sala Gomis. Les obres han suposat la realització d’importants moviments de terra, ja que en alguns punts existien desnivell de més de 2 metres d’altura.

    El regidor de Territori posava de relleu que espais com l’esplanada de Tortosa i Delgado, els solars de l’antiga Paduana o el del carrer José Iranzo junt al col·legi Martínez Valls “són descampats que, com molts altres, ha estat durant anys en mal estat perquè és tractava espais pendents d’urbanitzar-se i edificar-se. L’execució d’estos projectes forma part d’una estratègia del govern municipal d’activar espais en desús, el que el regidor ha definit com a “urbanisme del mentrestant”: “en el context actual, on el temps que passa entre la redacció dels plans urbanístics i la seua execució efectiva pot eternitzar-se, és hora de buscar respostes àgils i ràpides a les necessitats de la ciutadania, aprofitant els recursos existents”, manifestava.

    Segons diversos estudis, entre el 15% i el 30% del trànsit rodat total està provocat per conductors que peguen voltes per a trobar un lloc per estacionar, en allò que els especialistes defineixen com a “tràfic d’agitació”. Jaime Peris, ha explicat què, amb la posada en marxa de nous aparcaments com el de Paduana o José Iranzo, s’aconseguirà contrarrestar aquest fenomen, reduint el trànsit dels conductors que busquen aparcament, amb tots els beneficis addicionals que açò comporta de reduir les congestions, l’emissió de gasos contaminants i la contaminació acústica, la pèrdua de temps o l’augment de l’estrès als conductors, entre d’altres avantatges.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -