728×90 caixa onti estiu
Home > Política > Nou pàrking de 4.200m2 i 145 places adjunt al col·legi Martínez Valls

Nou pàrking de 4.200m2 i 145 places adjunt al col·legi Martínez Valls

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, Jorge Rodríguez, ha visitat el nou parking de 4.200m2 i 145 places condicionat al carrer José Iranzo, al solar adjunt al col·legi Martínez Valls, que s’ha obert esta setmana al seu ús per part de veïns i visitants.


El primer edil, que acudia acompanyat pel regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, i pel regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, explicava que la intervenció en aquest solar “dóna compliment a la voluntat ciutadana mostrada a través d’Ontinyent Participa, on els veïns i veïnes ens van demanar majoritàriament habilitar pàrkings provisionals a la ciutat”.

EconomyCash Juny

Seguint aquesta línia, l’alcalde avançava que a la nova zona d’estacionament oberta fa tan sols uns dies al solar de l’antiga fàbrica de Paduana, i a la que s’ha obert esta setmana al carrer José Iranzo, “afegirem en breu dues intervencions al barri de Sant Rafel i el Llombo, pel que començarem 2017 comptant amb 400 noves places, dins un conjunt d’intervencions pressupostades en al voltant de 250.000 euros”, assenyalava. Jorge Rodríguez explicava que dignificar espais degradats com els que estan sent objecte d’intervenció per a habilitar pàrkings “és també beneficiós per al comerç local, ja que una ciutat on siga més fácil estacionar és més atractiva per a fer les compres”, manifestava.

Jaime Peris explicava que el pàrking de José Iranzo comptarà amb una zona verda amb 30 arbres i vegetació, un “pulmó verd” que està acabant-se d’habilitat, així com una tanca de seguretat i una via peatonal per facilitar l’accés a l’adjunta Sala Gomis. Les obres han suposat la realització d’importants moviments de terra, ja que en alguns punts existien desnivell de més de 2 metres d’altura.

El regidor de Territori posava de relleu que espais com l’esplanada de Tortosa i Delgado, els solars de l’antiga Paduana o el del carrer José Iranzo junt al col·legi Martínez Valls “són descampats que, com molts altres, ha estat durant anys en mal estat perquè és tractava espais pendents d’urbanitzar-se i edificar-se. L’execució d’estos projectes forma part d’una estratègia del govern municipal d’activar espais en desús, el que el regidor ha definit com a “urbanisme del mentrestant”: “en el context actual, on el temps que passa entre la redacció dels plans urbanístics i la seua execució efectiva pot eternitzar-se, és hora de buscar respostes àgils i ràpides a les necessitats de la ciutadania, aprofitant els recursos existents”, manifestava.

Segons diversos estudis, entre el 15% i el 30% del trànsit rodat total està provocat per conductors que peguen voltes per a trobar un lloc per estacionar, en allò que els especialistes defineixen com a “tràfic d’agitació”. Jaime Peris, ha explicat què, amb la posada en marxa de nous aparcaments com el de Paduana o José Iranzo, s’aconseguirà contrarrestar aquest fenomen, reduint el trànsit dels conductors que busquen aparcament, amb tots els beneficis addicionals que açò comporta de reduir les congestions, l’emissió de gasos contaminants i la contaminació acústica, la pèrdua de temps o l’augment de l’estrès als conductors, entre d’altres avantatges.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El PP ontinyentí adverteix que un pegat no acabarà amb les inundacions en Benarrai

El PP afirma que “El govern de Rodríguez improvisa en forma de projecte ‘eixit de la cistella’ per a fer front a la proposta d'infraestructures del PP