ua 2018
Home > Vall d'Albaida > Ontinyent > L’ontinyentí Nico Calabuig, seleccionat per participar a la Coppieters Academy 2017 a Brussel·les
Nicolau Calabuig durant els XXII Premis Roure 2017.

L’ontinyentí Nico Calabuig, seleccionat per participar a la Coppieters Academy 2017 a Brussel·les

L’ontinyentí Nico Calabuig i Serna, qui l’any vinent farà 4t i últim curs de Ciències Polítiques i de l’Administració Pública a la Universitat de València, ha estat seleccionat com un dels 20 joves de tots els països membres de la Unió Europea que participarà a la Coppieters Academy que tindrà lloc a Brussel·les entre els propers dies 12 i 14 de setembre.

Aquest curs, organitzat pel Centre Maurits Coppieters, entitat europea dedicada a estudiar el procés d’integració europea des de la perspectiva de les polítiques sobre els drets humans, la diversitat lingüística i cultural, els drets de les minories o el principi de subsidiarietat, està dissenyat per a que les persones participants adquirisquen un coneixement en profunditat sobre la Unió Europea a través d’una sèrie de conferències, tallers interactius i visites d’estudi.

Calabuig, qui es mostrava “molt content i agraït” per haver estat un dels 20 joves europeus seleccionats, destacava “per a mi és tot un repte i una gran oportunitat per a compartir i intercanviar idees amb destacats acadèmics i investigadors, responsables de polítiques públiques en diverses institucions europees i altres professionals amb experiència. Més encara quan les sessions tindran una orientació pràctica, que ens ajudarà a inspirar-nos per aprofundir en el pensament crític, reflexionar i investigar al voltant del gran mosaic polític, cultural i geogràfic que és la Unió Europea”.

Al curs, que era obert a 20 estudiants de ciències polítiques o camps relacionats interessats en els assumptes europeus, les relacions internacionals, la diplomàcia, la governança multinivell, els drets humans, i en altres temes relacionats amb les ciències socials, els participants han estat seleccionats avaluant-ne no sols el seu perfil acadèmic, sinó també el seu grau d’implicació en l’activisme polític o el teixit social, un camp en el qual Calabuig, als seus 21 anys, ja acumula certa experiència com a portaveu comarcal de Compromís per la Vall d’Albaida, membre de l’executiva nacional de JovesPV-Compromís o membre del Consell Nacional del Bloc, així com músic i membre de la directiva de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent.

Font: Compromís per la Vall d’Albaida

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent va acollir el lliurament de premis del primer certamen internacional de poesia “Mª Paz Sainz Angulo”

El Centre Cultural Caixa Ontinyent a Ontinyent, va acollir el passat 9 de juny, el …