25/04/2024 - 10:16
Més

    Les infraccions penals es redueixen prop d’un 17,5% a Ontinyent

    Altres notícies

    El delegat del Govern de la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha informat que les infraccions penals a Ontinyent han disminuït un 17,49% en els primers deu mesos de 2015 en relació amb el mateix període de l’any anterior.

    Moragues, que ha presidit hui la junta local de seguretat d’Ontinyent junt a l’alcalde, Jorge Rodríguez, ha destacat també que l’eficàcia policial (quantitat d’aclarits en relació a les infraccions comeses) se situa al voltant del 49% i la taxa de criminalitat de la ciutat està en el 17,6 infraccions per mil habitants quan la mitjana de la Comunitat es troba en el 47,4 per mil. Aquesta xifra, en paraules del Delegat del Govern, “situa a Ontinyent com una de les ciutats més segures d’Europa” .

    L’alcalde d’Ontinyent ha valorat molt positivament aquestos resultats i ha explicat que “per a nosaltres és essencial que una cosa tan important com la seguretat es coordine, i una volta més hem trobat en la Delegació de Govern un aliat per seguir treballant per a què Ontinyent siga una ciutat molt segura amb un índex de criminalitat tan baix com aquest”, assenyalava.

    Segons ha subratllat el delegat, els delictes que més baixen han estat els robatoris amb força en habitatges que baixen un 48,72% seguit de robatoris amb violència i intimidació amb un descens del 25%. Moragues ha destacat el paper de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat en col·laboració amb la Policia Local ja que “gràcies a aquest treball coordinat s’han produït aquestes xifres que baixen any rere any”. No obstant això, el delegat ha insistit en la necessitat de “no s’ha d’abaixar la guàrdia”.

    En aquest sentit el delegat ha volgut destacar que “en el marc de dues operacions denominades Kairén i Triplet, en el dia d’ahir, es va produir la detenció de 13 integrants d’una xarxa especialitzada en robatoris amb violència que havien actuat a les províncies de Castelló, València, Tarragona i Astúries, sent diversos els robatoris perpetrats a Ontinyent. Moragues ha explicat que el modus operandi de la banda era l’assalt d’habitatges, en horari nocturn, coaccionant violentament als habitants, per sostreure joies i diners. La banda estava conformada per 12 detinguts de nacionalitat romanesa i una dona de nacionalitat espanyola, tots entre els 22 i 39 anys.

    Jorge Rodríguez assenyalava que “és molt important que un dels fets que més ens ha alarmat com van ser estos robatoris en força que es van produir a Ontinyent i la comarca acaben en detencions per part dels efectius de seguretat”.

    A la reunió es tractaven també altres temes, com el reforç dels les forces i cossos de seguretat de l’estat per a la Fira com per al Bou. L’alcalde explicava que “la resposta ha estat afirmativa i tindrem reforç de Policia Nacional i Guàrdia Civil tant en estos caps de setmana festiu com per a la campanya de Nadal”.

    Altra assumpte del que es parlava era el de les denúncies per violència de gènere, on Ontinyent es troba en els mateixos valors de l’any passat amb 33 fets denunciats i, a més, hi ha 50 ordres d’allunyament en vigor. Cal destacar que l’Ajuntament està adherit des de 2011 al Protocol de col·laboració i coordinació entre les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i la Policia Local per a la protecció de les víctimes de violència domèstica i de gènere, del Ministeri de l’Interior. A més des de l’any passat els agents de Policia Local tenen accés al sistema VIOGEN.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -