24/04/2024 - 20:02
Més

    L’Alcalde d’Ontinyent reclama al Conseller de Sanitat que l’hospital de la ciutat siga el primer en construir-se

    Altres notícies

    Manuel Llombart ha visitat avui dimecres l’hospital d’Ontinyent per visitar i explicar les noves que s’han realitzat a les actuals instal·lacions, acompanyat en tot moment per una comitiva de representants municipals: Jorge Rodríguez, alcalde de la ciutat, Joan Gilabert, primer tinent d’Alcalde, Virtudes González, regidora de sanitat, i el portaveu del grup municipal del PP Filiberto Tortosa.

    Segons ha explicat Llombart als mitjans de comunicació “S’ha incorporat uns nous serveis de neurologia i oncologia. S’ha reforçat el servei de traumatologia, i s’afegit una infermera de cassos per ajudar a controlar els malats crònics, i pal·liatius, que han demostrat uns resultats excepcionals allà on s’ha implantat, ja que redueix fins un 75% les consultes d’urgències d’este tipus de pacient”. A més, ha explicat que van a realitzar-se unes millores a les instal·lacions d’urgències per mantindre la proximitat i qualitat de serveis.

    Igualment el conseller, ha valorat la incorporació a l’hospital d’Ontinyent d’una nova consulta de Neurologia, dins del servei de Medicina Interna, en la qual s’atén setmanalment a 30 pacients. A més, ha indicat que “aquestes dues incorporacions suposen una gran millora en l’assistència de la població, ja que evita desplaçaments dels pacients a altres centres hospitalaris, com passava fins ara, evitant desplaçaments a altres centres com Xàtiva o València”. Llombart ha indicat a més que “amb la incorporació del nou traumatòleg s’han millorat tant les actuacions diagnòstiques com terapèutiques ala població atesa, amb un augment del 30% de l’activitat quirúrgica registrada el 2013 respecte de l’any anterior.

    L’Alcalde d’Ontinyent, ha explicat que “La millora de les actuals instal·lacions no pot servir d’excusa per demorar la construcció del nou hospital d’Ontinyent. Ja hem patit una grandíssima mentida, on ja deuria estar construït al 2011 com es va anunciar. A més a més, es suma una nova mentida com és el cost dels terrenys on anava a ubicar-se. No anem a permetre que s’ens torne a enganyar. Demanem que en el moment en que es reprenga les construccions dels hospitals, Ontinyent siga dels primers en construir-lo”.

    Jorge Rodríguez, ha reclamat hui al Conseller de Sanitat, Manuel Llombart, que el nou hospital de la ciutat “siga el primer en construir-se, perquè Ontinyent ho mereix i ho necessita”, destacava. El primer edil insistia en esta petició durant la visita que Llombart realitzava aquest matí a l’hospital de la ciutat. Respecte a la futura reforma de l’àrea d’urgències de l’actual hospital, l’Alcalde d’Ontinyent agraïa la realització de qualsevol tipus d’inversió que millore la sanitat local, tot i demanant “que estes millores s’agilitzen al màxim, perquè són una necessitat i que no suposen l’excusa per continuar ralentint la construcció del nou hospital”.

    La regidora de Sanitat, Virtudes González, incidia què “entenem que la situació econòmica a què ha portat la gestió del PP en el Consell impedeix iniciar les obres, sabem que hi ha centres sanitaris a mig acabar, però considerem que Ontinyent és una ciutat suficientment important perquè l’hospital siga el primer on comence la construcció quan les circumstàncies ho permeten”. Rodríguez ha desvetllat que l’Ajuntament ha proposat a la Conselleria fins a 3 emplaçaments distints per tal que la manca de terrenys no impedisca encetar les obres del nou hospital malgrat que, ha recordat, “ha estat un projecte que acumula moltes mentides”. Sobre aquest tema, el portaveu popular a l’ajuntament d’Ontinyent, Filiberto Tortosa, ha manifestat que “des del PP d’Ontinyent abans, ara i sempre treballarem per que Ontinyent tingua l’hospital que necessita i mereix. Estem segurs, i aquest és el compromís de la conselleria, que l’hospital està en cartera i que la seva execució és prioritària. El nostre propòsit és continuar treballant per aconseguir l’hospital que mereixem i amb aquesta finalitat positiva treballem”.

    Per altra banda, cal recordar que a finals de 2011 el Consell va determinar la suspensió de les obres fins a 2014, “i segons aquest discurs, ara deurien començar ja a treballar en reactivar els tràmits per fer-lo realitat, perquè és una promesa feta des de ja fa massa anys i els compromisos estan per a complir-se”.

    Les xifres del 2013

    El 2013 l’hospital d’Ontinyent va atendre 77.420 consultes externes, 26.501 urgències, va realitzar 4.129 intervencions quirúrgiques i 245 parts. El centre disposa de 300 professionals dels quals 58 són metges, 83 són infermers, 6 Llevadores, 5 Fisioterapeutes, 50 auxiliars i la resta són tècnics i personal de gestió-serveis generals. Quant a serveis sanitaris aquest centre compta amb 37 llits, tres quiròfans, una sala de parts, 15 consultes i un TAC.

    El departament de salut Xàtiva-Ontinyent dóna cobertura sanitària a 210.000 persones i compta amb 2.200 professionals en dos hospitals generals, dos centres d’especialitats, un centre de salut pública, 19 centres de salut i 52 consultoris.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -