29/03/2024 - 12:27
Més

    L’Alberg Perú s’adjudica amb l’abstenció d’EU i PP

    Altres notícies

    El Govern d’Ontinyent ha adjudicat hui al plenari la gestió de l’Alberg Perú amb l’abstenció d’EU i PP. L’adjudicació ha recaigut a l’empresa valldalbaidina Natur Granja Escola SLU, que invertirà 90.000 euros i contractarà 2 persones per a la seua posada en marxa a les pròximes setmanes. L’aprovació s’ha produït en una sessió de caràcter extraordinari i no remunerada, després que a la sessió del passat 29 de maig quedara damunt la teula a petició del grup municipal d’EUPV, després que el seu portaveu exposara que no havia pogut estudiar la proposta dels tècnics per tal de prendre un posicionament polític al respecte.

    Al plenari de hui, la proposta d’adjudicació aprovada amb els vots favorables de PSPV-PSOE i Compromís permetrà que a les pròximes setmanes puga obrir les seues portes una instal·lació que l’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, destacava com a “un importantíssim pas endavant a l’aposta del Govern d’Ontinyent per diversificar l’economia, i que el turisme siga un motor més d’activitat econòmica a la ciutat”.

    L’Alberg Perú, un edifici amb capacitat per a la pernoctació de 72 persones, és un espai natural molt proper al nucli urbà, que consta d’un edifici de 735m2 de superfície útil (repartit en planta baixa, dues plantes altes i una torre) situat en un recinte de 6.800m2 amb vegetació autòctona i instal·lacions d’oci i esplai, en què es poden realitzar activitats a l’aire lliure.

    Amb l’adjudicació l’empresa assumeix una inversió inicial de 88.537’41 euros, i satisfarà un cànon anual de 2.000 euros, i podrà tenir obert l’alberg durant tot l’any amb un contracte fins a l’any 2026, que podria prorrogar-se fins a un màxim de 25 anys, si l’Ajuntament d’Ontinyent (que té la cessió de l’immoble per part de de la Generalitat) també amplia el període de cessió amb l’administració valenciana.

    Natur Granja Escola SLU té experiència amb la gestió de 4 albergs en la comarca i proximitats. Amb , l’obertura de l’alberg, contractarà per treballar a Ontinyent dues persones fixes (un director  i un responsable de manteniment) a més del personal eventual necessari per atendre la demanda.

    El Pla anual d’activitats d’animació i temps lliure que l’empresa durà endavant inclou un paquet de tallers en 8 àmbits: botànica, fauna, ecologia, creativitat artística, patrimoni cultural ,excursions, aventura, altres, així com un programa d’animació enfocat a Aula de Natura, i es contempla la col·laboració amb entitats i associacions locals per a activitats puntuals. A més a més, es crearà un centre d’investigació cinegètica, d’estudi de les aus locals.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La “Dansa Macabra” reuneix centenars de persones

    Més de 80 persones de diferents entitats culturals locals participen en la cita cultural impulsada per l’Ajuntament
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -