25/04/2024 - 16:26
Més

    L’ajuntament d’Ontinyent estudiarà la implantació de programari lliure

    Altres notícies

    En el passat plenari celebrat el dijous 28 d’abril, es va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics de la corporació la moció presentada pel Grup Polític Municipal Compromís demanant “elaborar un pla municipal de migració al programari lliure, amb l’objectiu que a final d’aquest mandat s’haja substituït tot el programari propietari que siga prescindible a curt termini”.

    Des de Compromís per Ontinyent tenim clars els avantatges que pot aportar la implantació de programari lliure a l’administració local. Com va explicar Sílvia Ureña, portaveu de Compromís, “l’impacte del programari és especialment important en la informàtica dels ajuntaments. L’administració en general i els ajuntaments en particular utilitzen molt programari. Això suposa una partida important del seu pressupost”.

    Entre els avantatges notables que tindrà aquesta implantació destaquem que és gratuït o de cost molt baix, no és discriminatori (fins i tot els actuals proveïdors de programari privatiu poden oferir programari lliure), l’accés al codi permet comprovar que el seu ús no és nociu i aplicar-hi millores, permet participar en projectes internacionals punters i, per tant, possibilita potenciar una indústria local de desenvolupament de programari. També cal tindre en compte l’ús de la nostra llengua. Centenars de voluntaris tradueixen el programari lliure més utilitzat perquè tenen accés al codi font, cosa que suma un altre aspecte en la normalització de la nostra llengua en l’àmbit administratiu local.

    Ureña va mostrar la seua satisfacció en el canvi de postura dels grups municipals ja que solament el Grup d’Esquerra Unida havia emés el vot favorable a la Comissió d’Assumptes Socials. “Agraïm als grups municipals el canvi de postura i l’aprovació per unanimitat de la moció al Ple. Esperem que la comissió formada per tècnics municipals, representants dels grups municipals i professionals del programari lliure, entre d’altres, es puga formalitzar prompte per a anar creant la fulla de ruta per a implementar el programari lliure”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -