29/03/2024 - 7:22
Més

    La Secretària d’Igualtat adverteix que les reformes pretenen una dona “submisa i en casa”

    Altres notícies

    La Secretària d’Igualtat del PSPV-PSOE de La Vall d’Albaida, Xaro Boscà, ha advertit que les reformes del PP “vulneren els drets adquirits per les dones al llarg de molts anys de lluita” i pretenen una dona “submisa i en casa”. Boscà realitzava estes declaracions en l’acte d’inici a Llutxent de la setmana commemorativa del “Dia de la Dona Treballadora”, que el passat dissabte incloïa al municipi una marxa a peu, un esmorzar i una xerrada sobre la situació del País Valencià, i a la qual es va prestar una especial atenció la problemàtica que afecta la dona. L’acte va comptar amb la presència del Secretari General dels socialistes de La Vall d’Albaida, Jorge Rodríguez, així com nombrosos regidors, regidores i simpatitzants de tota la comarca.

    Dia de la Dona a LlutxentXaro Boscà intervenia acompanyada de Carmelina Pla, secretària de política lingüística de País i Antonio Torres, síndic del PSPV-PSOE a les Corts Valencianes, coincidint tots tres en què la situació actual “és insostenible” i suposa un pas arrere en els avanços aconseguits amb el treball d’anys de les dones progressistes. Boscà i Pla destacaven que “les mesures adoptades pel govern de Rajoy han deixat als col·lectius més vulnerables, com el de les dones en una situació d’indefensió total davant una reforma laboral que pretén que la dona torne a casa i assumisca el seu paper de submissió tradicional. Altres lleis, com la de custòdia compartida, discriminen en molts casos a les dones, que es veuen obligades a acceptar acords injusts amb les exparelles, fins i tot maltractadors, per no perdre la custòdia dels fills”, lamentaven.

    Per la seua banda, Antonio Torres va analitzar l’actual situació econòmica del País Valencià “que ha reduït de manera fulminant la presencia de la dona en el món laboral de la societat valenciana”. Torres assenyalava la incongruència en la “doble vara de mesurar” que utilitza el PP: “D’una banda, eximeix del pagament de l’impost de successions als grans capitals i afavoreix a les entitats financeres en no cobrar-los impostos, i per l’altra ofega els ciutadans amb la puja d’impostos i la destrucció de llocs de treball”.

    A l’acte es va posar de relleu el caràcter reivindicatiu de la commemoració del dia Internacional de la Dona Treballadora, i la necessitat de canviar la política de retallades i corrupció del PP per una altra de creixement i manteniment dels serveis socials necessaris.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -