728×90 caixa onti
Home > Política > La Junta Electoral permet un acte educatiu que el Partit Popular volia impedir

La Junta Electoral permet un acte educatiu que el Partit Popular volia impedir

Els socialistes d’Ontinyent han mostrat la seua sorpresa per “l’atac frustrat” del PP local a la comunitat educativa de l’IES l’Estació, en voler dificultar el procés participatiu previ a la construcció del nou centre al marc del Pla Edificant. 

En concret, la Junta Electoral de Zona ha donat la raó al Govern d’Ontinyent, en considerar que la reunió d’aquest dimarts de l’alcalde Jorge Rodríguez, el Secretari Autonòmic Miquel Soler i el regidor Óscar Borrell amb la comunitat educativa de l’IES Pou Clar no vulnera la normativa electoral, com reclamava el PP, ja que “l’inici del període electoral no pot suposar la interrupció de les actuacions per al correcte desenvolupament del servei públic, constant que ha hagut reunions anteriors a la convocatòria electoral, i, per tant, l’acte no vulnera la citada normativa” (sic).

EconomyCash Juny

La Primera Tinent d’alcalde i Secretària General socialista, Rebeca Torró, ha subratllat “que al PP no sols li sap malament que ara es faça allò que ells no van fer durant 20 anys, sinó que tracten d’impedir que la comunitat educativa d’aquest institut puga conèixer de primera mà com va a ser el projecte i participe de les passes prèvies a la construcció del mateix”, manifestava, i afegia que “en lloc d’estar contents sembla que estan enfadats perquè vaja endavant l’obra de l’IES l’Estació”.

Torró creu que la resolució de la Junta posa en el lloc al PP d’Ontinyent i mostra l’enuig perquè a Ontinyent li vaja bé a pesar del seus entrebancs”. La portaveu socialista ha recordat “quan de perjudicial va ser el PP per a Ontinyent” i ha insistit en què als populars no els senta gens bé que Ontinyent evolucione al marge d’ells: “si no, no s’explica que Isabel Bonig ens llevara els 3 milions per a La Vila que hem aconseguit recuperar; que no recolzaren la implantació d’infermeria al Campus ni tampoc dels projectes del Pla Edificant”, assenyalava.

El regidor d’educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Óscar Borrell, també mostrava la “sorpresa” que ha causat la petició de suspensió “davant una reunió més d’un cicle que venim fent durant setmanes per explicar a les comunitats educatives dels centres com van a ser les actuacions del Pla Edificant. Les pròpies bases del pla obliguen a que els projectes siguen consensuats pels consells escolars, i estes reunions formen part d’eixe procés de participació. La Junta Electoral ens ha donat la raó i ha frustrat aquest nou intent d’entrebanc per part dels populars”, destacava.

Borrell també es felicitava per la marxa del Pla Edificant, afegint que “afortunadament ara són altres els qui governen les institucions”, i agraint a la Conselleria d’Educació el treball fet per traure endavant el nou  l’IES l’Estació. Óscar Borrell feia especial menció al Secretari Autonòmic Miquel Soler, “un bon coneixedor de les necessitats d’Ontinyent, que ja en 2013 va visitar el centre i va defensar des del grup socialista a Les Corts que s’inclogueren estes obres als pressupostos autonòmics. Una petició que el PP no va escoltar, tot i que els populars venien prometent l’actuació des de la legislatura 2003-2007. Ara Soler ha signat la proposta de delegació de les obres, i des de l’Ajuntament i el grup municipal socialista volem agrair-li a ell i a tot el Govern del Botànic que lidera Ximo Puig eixe canvi de sensibilitat cap a una qüestió tan important per al nostre futur com és l’educació”, assenyalava.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Vall ens Unex aconsegueix diputat provincial

Amb el 100% del vot escrutat de les eleccions municipals a la província de València, …