19/03/2024 - 11:25
Més

    La Consellera de Sanitat anuncia que les obres del nou Hospital d’Ontinyent es licitaran en novembre

    Altres notícies

    La Consellera de Sanitat de la Generalitat Valenciana, Ana Barceló, ha confirmat hui a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que les obres del nou Hospital de la ciutat eixiran a licitació el proper mes de novembre. Ho feia durant l’acte que tenia lloc hui de signatura de l’addenda al conveni entre la Generalitat i l’Ajuntament per la qual s’amplia en quasi un 20% la inversió prevista en les obres de l’hospital d’Ontinyent, que passa de 26.115.000 a 32.000.000 d’euros.

    En l’atenció als mitjans posterior a la signatura, Barceló explicava que “s’han hagut de fer ajustos econòmics després de conèixer les dimensions de la parcel·la, un espai molt ample de 25.000 m2 molt adequada als serveis que volem prestar”. Per això s’han hagut d’ajustar les anualitats la primera de les quals, la corresponent a 2019, passarà a ser de 4’25 milions d’euros. Així, s’ha iniciat el procediment per confeccionar els plecs de condicions, eixint les obres a licitació en novembre. “Si les adjudiquem en breu, esperem que al primer trimestre puguen començar les obres de construcció del nou hospital, que va a ser una realitat i ho serà prompte, ja no hi ha marxa arrere”, subratllava.

    L’alcalde tenia paraules d’agraïment per a la Consellera “per la seua voluntat, implicació i treball des del primer moment per fer realitat l’inici de les obres. Hui a més cal agrair esta visita amb una doble bona noticia, per una banda signar l’addenda de la que ja vam parlar en juliol per augmentar els diners que es destinaran a les obres, i per altra anunciar que en novembre ja van a passar a licitació”, manifestava.

    L’addenda signada hui va ser aprovada el passat 5 d’octubre en el Ple del Consell. L’addenda signada modifica el reajustament de les anualitats econòmiques per part de la Conselleria i amplia el termini relatiu a l’atorgament de les escriptura pública de cessió gratuïta de la parcel·la objecte de la construcció per part de l’Ajuntament d’Ontinyent. A més, l’addenda també incrementa el termini de vigència i extinció. Per la seua banda, l’Ajuntament d’Ontinyent ha cedit la parcel·la per al nou hospital, que consta d’una superfície de 24.988 metres quadrats.

    El reajustament de les anualitats econòmiques es produeix després de l’adequació del projecte a la parcel·la adquirida i consisteixen en una inversió de més de 6 milions d’euros respecte als imports estimats en el conveni inicial. En total, l’estimació actual del cost de l’execució de les obres és de 32.419.281,88 euros enfront dels 26.115.545 euros previstos inicialment. L’addenda també contempla la redistribució de les anualitats econòmiques que s’ampliaran fins a 2022.

    El nou hospital prestarà assistència sanitària especialitzada a les localitats d’Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Benissoda, Bocairent, Bufali, Carrícola, El Palomar, Fontanars dels Alforins i Ontinyent.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent amplia els espais verds fins arribar als 146 amb una superfície de 635.000 m2

    L’Ajuntament trau a licitació el nou plec de manteniment de parcs i jardins que donarà cobertura a les noves necessitats en esta matèria
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -