19/04/2024 - 4:10
Més

    Jorge Rodríguez planteja un Pla de Modernització dels Polígons Industrials

    Altres notícies

    L’alcalde d’Ontinyent i candidat a la reelecció, Jorge Rodríguez, ha fixat com a “prioritari” l’impuls a la propera legislatura a un Programa de Modernització dels Polígons Industrials locals. Aquest programa, que tindrà com a objectiu atraure noves empreses a la ciutat, és una de les propostes socialistes en matèria econòmica que Jorge Rodríguez avançava hui al transcurs d’una jornada dedicada a visitar vàries empreses, propostes que també inclouen l’ampliació de les actuals bonificacions fiscals o l’impuls a accions que permeten obtenir ajudes europees.

    Jorge Rodríguez destacava que “anem a treballar per afavorir una reindustrialització sostenible, perquè sense un PIB fort en indústria és molt difícil tenir una societat avançada. La indústria és una potent generadora de llocs de treball i anem a apostar per ella”, assenyalava.

    Donant continuïtat a la proximitat amb la societat mostrada a l’elaboració del programa socialista, el candidat i el seu equip visitaven vàries empreses locals que reflexen l’aposta realitzada als últims 4 anys per afavorir la nova indústria ontinyentina: Rebattery, empresa que s’ha acollit al programa Cap Bona Idea Sense Financament; Ontinet, “exemple d’empresa innovadora”; Lurbel “que representa el camí a seguir pel nostre sector tèxtil, creixent des de la innovació, la tecnologia i el disseny”; i Cromia, l’hereua de l’antiga Iriscrom “que representa les empreses d’altres èpoques que no han deixat de treballar i fer front a les dificultats de la crisi”.

    Durant la visita, Jorge Rodríguez avançava alguns dels 30 punts de l’ample programa econòmic socialista per a la propera legislatura, a la qual, avançava, “la promoció econòmica tornarà a ser un eix principal a la gestió”. En aquest sentit explicava que el  Programa de Modernització dels Polígons Industrials permetrà fer més atractiva la implantació de noves empreses, en millorar els serveis que es presten i garantir la instal·lació de banda ampla i cobertura 4G.

    El programa socialista apostarà per Ontinyent com a “Smart City” que li ha servit per ser reconeguda com a Ciutat de la Ciència i la Innovació, i en aquest sentit es continuarà celebrant el Foro I+t i es potenciarà la utilització de la tecnologia per fer una ciutat eficient.

    L’impuls a accions que permeten obtenir ajudes de la Unió Europea dins del pla Horitzó 2020 (que compta amb quasi 80.000 milions d’euros per al període 2014-2020)  serà altra de les línies bàsiques, i en aquest sentit s’aprofitarà  la nova càtedra d’Innovació Urbana i Internacionalització impulsada per les universitat d’Alacant i València a la ciutat per presentar projectes per aconseguir aquest finançament. A més a més, la Càtedra d’Innovació i Internacionalització es coordinarà a més amb la Càtedra d’Innovació de la UPV a Gandia i amb la Càtedra Smart City de la UPV a Alcoi per ficar en marxa una xarxa de ciutats intel·ligents.

    Finalment Jorge Rodríguez avançava la continuïtat i ampliació de les ajudes i bonificacions fiscals per a les empreses posades en marxa en esta legislatura. Estes ajudes, que han servit per bonificar a les empreses nouvingudes creadores de llocs de treball, s’ampliaran per bonificar e l’IBI fins al 50% per a aquells que siguen propietaris del bé immoble i incrementen el número de treballadors; i les ajudes al lloguer d’immobles per a aquells que, no sent propietaris, contracten nous treballadors.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -