728×90 caixa onti estiu
Home > Ontinyent > Jorge Rodríguez destaca l’aposta clara del seu govern per regenerar el centre històric

Jorge Rodríguez destaca l’aposta clara del seu govern per regenerar el centre històric

Cuadro de texto: GABINET DE PREMSA

SECRETARIA COMUNICACIÓ
PSPV-PSOE
Ontinyent

premsapsoe.ontinyent@gmail.com

“El barri de Poble Nou necessitava d’una aposta ferma per la seua revitalització, i els més 6 milions invertits en esta legislatura són un pas molt important. És un camí que volem continuar, estant previstos ja altres més de 1’5 milions en noves actuacions”. Així ho manifestava l’alcalde d’Ontinyent i candidat a la reelecció, Jorge Rodríguez, al seu repàs a les actuacions impulsades pel seu govern durant els últims 4 anys en aquesta zona del centre històric, al marc de la campanya “Fem barri, fem ciutat”.

Així, el veïnat del centre històric ha pogut sol·licitar subvencions per executar actuacions de rehabilitació i regeneració urbana com ara el programa ARRU, que a més de fer possible la rehabilitació d’habitatges en ruïna, també ha permès urbanitzar la nova plaça de Sant Carles i reurbanitzar un tram del carrer Tomás Valls. A més, des de l’Ajuntament s’ha impulsat “Ontinyent Rehabilita”, una línia municipal de rehabilitació que ha atorgat prop de 1 milió d’euros en subvencions a la rehabilitació. També s’han fet actuacions de regeneració en espais públics, com ara la zona d’esplai de 400 m2 al carrer Teixidors i Cantalar de Sant Vicent; les millores a la Casa de Cultura (que fan posible acollir exposicions de la magnitud de “Memòria de la Modernitat”); la Casa del Marqués de Montemira, coneguda com a Casa Maians, on s’ha consolidat l’estructura; o les actuacions en substitució dels propietaris per execució subsidiària en més de 20 habitatges on per seguretat era necessari actuar.

EconomyCash Juny

Dins la línia de revalorització del patrimoni, el govern de Jorge Rodríguez ha posat en marxa l’ambiciós projecte “Riu Viu” per revitalitzar l’entorn del riu Clariano, i dins d’aquest projecte la Restauració del Pont Vell ha permès treure a la llum l’antic mur d’embarcament i recuperar part de la imatge original del pont en una primera fase. A més, l’Ajuntament i la Generalitat han disposat 900.000 euros enguany per fer realitat el Museu del Tèxtil a l’antiga fàbrica de Revert.

Les millores a llocs concrets de l’entorn urbà també han estat nombroses, amb actuacions com ara les millores del paviment asfàltic a la plaça de Baix; la reforma de l’enllumenat públic del C/Josep Melcior Gomis, Trinquet de Maians i Maians; ampliació de voreres en C/Sant Antoni; renovació del col·lector entre Sant Jaume i Barbacana per resoldre el problema de filtracions en les vivendes; o les millores de seguretat al parc infantil de la Morereta, entre d’altres. Totes les demandes són escoltades, a través de reunions amb representants del barri o a través de la nova APP Ontinyent Avisa.

El Poble Nou ha acollit també accions de dinamització cultural, amb exposicions, visites guiades i activitats com el Festival de Circ i Teatre o Cultura de barri, a més de comptar-se amb una extensa programació al Teatre Echegaray i partides de pilota professionals a l’Altet de Sant Joan. En promoció econòmica, s’han atorgat ajudes a l’arrendament de locals comercials; el Mercat Municipal ha millorat les seues instal·lacions i acollit campanyes de dinamizació, i s’ha ampliat la xarxa Wifi gratuïta municipal. A més. l’actuació al solar de l’antiga fàbrica de Paduana ha fet possible comptar amb 140 nous estacionaments en un lloc estratègic.

Quant a les properes inversions previstes, des del govern de Jorge Rodríguez s’avançava que les més destacades són la remodelació del carrer Sant Antoni i la II Fase de construcció del Museu Tèxtil, però a més hi ha d’altres com ara  l’adequació de la zona d’aparcament existent en el solar de l’antic cinema Pere; la nova connexió entre la Plaça Major i l’Església de Sant Miquel; o les millores a l’estacionament de Sant Jaume, entre d’altres, “accions a les que afegirem d’altres, sempre tenint en consideració les  demandes de la ciutadania, perquè és el seu dia a dia el que volem millorar”, destacaven.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El PP d’Ontinyent presenta una moció per millorar Benarrai i evitar les inundacions

Càrrecs del PP autonòmic acompanyen Pastor, a la zona de Benarrai