29/03/2024 - 1:56
Més

    Jorge Rodríguez aplicarà a la Diputació el pla de gestió implantat a Ontinyent

    Altres notícies

    President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha avançat hui que traslladarà a la institució provincial estos 4 pilars bàsics en què s’ha fonamentat l’acció del Govern d’Ontinyent, per tal de fer efectiva de la millor manera possible la potenciació de l’autonomia local que s’ha marcat com a objectiu, i per fomentar la qual es posarà en marxa un Fons de Cooperació Municipal “que es distribuirà en base a criteris objectius i no d’oportunitat partidista”, avançava.

    Jorge Rodríguez avançava que “al llarg d’estos anys com Alcalde d’Ontinyent he intentat sustentar l’acció de govern en 4 principis que, junt als companys diputats, em propose traslladar a esta casa”. D’aquesta manera, en àmbit de transparència, plantejava desenvolupar noves polítiques dirigides als pobles i ciutats per facilitar-los eines i recursos destinats a fer transparents els municipis; també anunciava una gestió eficient que permeta destinar els recursos “als que, al meu parer, són en estos moments, els grans reptes que tenim per davant: la política econòmica per contribuir junt als municipis a generar ocupació i una política social que impedisca que ningú es quede al camí, que no acaben pagant esta crisi els que res feren per generar-la”.

     

    Entre les mesures previstes, hi haurà noves ajudes destinades a la millora urbanística i tecnològica dels polígons industrials i de les zones comercials, el desenvolupament de nous plans d’ocupació especialment dirigits als col·lectius més afectats per l’atur; una major coordinació amb la Generalitat per evitar duplicitats i cobrir millor les necessitats bàsiques; la lluita contra els desnonaments; l’obertura dels menjadors escolars; les ajudes a la compra de llibres de text i material escolar, “i tot allò que permeta facilitar la vida de la gent, allò que permeta que tot el món desenvolupe un projecte de vida digne de ser viscut”.

    Rodríguez, que deixava palesa la seua aposta pel consens i el diàleg (“treballarem sempre amb la mà estesa a totes les forces polítiques i socials, escoltant i acceptant propostes i idees vinguen d’on vinguen si són per millorar la vida dels valencians”), anunciava també la posada en marxa d’un Fons de Cooperació Municipal amb una important dotació econòmica que permeta als governs municipals destinar els recursos de tots i de totes a allò que responga a les seues necessitats: “S’han acabat els temps de planificar des de dalt, en base a criteris no massa clars. Volem que les propostes es plantegen des de baix i es coordinen entre tots”.

    Per conèixer eixes necessitats, el nou President anunciava que en les properes setmanes la Diputació es dirigirà als governs municipals “perquè ens comuniquen quines són les seues prioritats i en què podem ajudar-los. Volem tornar el protagonisme als alcaldes i alcaldesses, als regidors i regidores, a l’administració més propera al ciutadà. La coordinació va a ser la paraula clau”, avançava.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -